Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина 

“Стратегія розвитку Полтавської області виконується за планом”, – відбулося засідання комісії Полтавської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин

“Стратегія розвитку Полтавської області виконується за планом”, – відбулося засідання комісії Полтавської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин

Сьогодні в обласній раді, під головуванням Валерія Капленка, відбулося засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин.

“Розвиток малого і середнього бізнесу, безпосередньо залежить від розвитку села, про яке, ні в якому разі не треба забувати. Обласна рада підтримує райони і виділяє кошти на їх розвиток. Тож, давайте, вирішувати проблеми на місцях”, – закликав Валерій Капленко.

Обговорення розпочали з короткого питання про грошову оцінку земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної власності в Горішніх Плавнях. Землю тієї території передали в оренду ТОВ “Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат”. Так, представниця товариства, заявила про проведену експертизу на комбінаті та затвердження технічної документації. На що учасники комісії одноголосним рішенням погодили розглянути цю тему на сесії облради.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко виступила із питанням про хід виконання “Розвитку сільських територій “Стратегії розвитку Полтавської області на період до 2020 року”.

“За стратегічною ціллю 3 “Збалансований регіональний розвиток” до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Полтавської області на період 2018 – 2020 роки, наразі включили 8 проектів на загальну суму 26,8 млн грн. У той же час, операційна ціль “Розвиток високотехнологічного аграрного сектору” включена до стратегічної цілі 2 Високий рівень конкурентоспроможності економіки регіону. Ця операційна ціль передбачає реалізацію 9 проектів на загальну суму 322,8 млн грн”.

Поліпшилася якість роботи і в галузі тваринництва, продовжила вона. Діють міні-заводи з переробки молочної сировини. Особливо прогресує в цьому Гадяцький район. Так, проекти Програми ОДА реалізують повним ходом. Наразі, включили 9 таких проектів, але вони на початковому етапі.

“За ініціативи адміністрації, вносимо зміни в програму. До 2020 року, обсяг виділених коштів, сягає 73 млн. З них 32,5 млн, а це 45%, – з місцевих бюджетів. Адже програма передбачає тісну співпрацю з районами, їхнім фінансуванням. Загалом, фінансове забезпечення програм підтримки агропромислового комплексу області, здійснюється за планом”, – розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.

8 районів області, за словами Сергія Фролова, отримали кошти (92 тис. грн) на штучне осіменіння телиць, деякі кошти на поголів’я корів, а 10 тисяч гривень – на обслуговування пасіки в Полтавському районі. Ще 666 тис. грн виділили на 6 районів для утримання 13,4 га садів. Переважно це тих, що розташовані в навчальних закладах, які перебувають на балансі Полтавської ОДА. Також 215 тис. грн відшкодували 5 суб’єктам господарювання у 4 районах.

Перейти до вмісту