Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сьогодні SpaceX має запустити Falcon Heavy (наживо)

Сьогодні SpaceX має запустити Falcon Heavy (наживо)

Днями компанія SpaceX отримала дозвіл від влади США на запуск нової надважкої ракети-носія Falcon Heavy, запланований на 6 лютого.

Нещодавно SpaceX успішно провела вогневе стендове випробування двигунів Falcon Heavy. Незабаром після цього Ілон Маск заявив, що запуск надважкої ракети-носія запланований на 6 лютого. Про це повідомляють на сайті “Ліга інженерів України”

Художники компанії SpaceX опублікували на офіційному YouTube-каналі анімаційний ролик, що демонструє, як саме буде проходити ця місія. І якщо під час запуску все відбудеться штатно, ракета не вибухне на мільйон дрібних шматочків, то вперше в історії людства електромобіль Tesla Roadster відправитися в довгу подорож до Марсу. Пропонуємо вам поглянути на те, як це станеться.

Спочатку SpaceX Falcon Heavy була розроблена для того, щоб відправити людину в дальній космос, а також щоб полегшити майбутні місячні і марсіанські місії. Надважка ракета-носій являє собою три об’єднаних між собою прискорювача, заснованих на перших ступенях ракети Falcon 9. Сумарно 27 двигунів забезпечують максимальну тягу в 22 819 кН (24 681 кН у вакуумі). Після виходу на орбіту всі три прискорювача здатні автоматично повернутися на землю та здійснити м’яку посадку на посадкові майданчики або плавучі платформи.

Після довгих років розробки (вперше Маск заговорив про Falcon Heavy в 2011 році) і численних переносів першого запуску, ракета-носій готова до свого дебюту. Всі системи багаторазово перевірені і, за словами самого Маска, готові до запуску». Першим і поки єдиним пасажиром ракети стане Tesla Roadster червоного кольору, якій після виходу на орбіту належить відправитися до Червоної планети. За кермом електромобіля сидить манекен у скафандрі SpaceX.

«Falcon Heavy відправиться на марсіанську орбіту вже завтра. І якщо ракета не вибухне при запуску, вона доставить нашого Стармена за кермом Roadster до мети, розташованої за 400 мільйонів кілометрів від Землі, на швидкості 11 кілометрів на секунду», — написав вчора Ілон Маск у своєму Instagram.

Пряму трансляцію запуску можна буде переглянути на даному каналі:

Перейти до вмісту