Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рівень захворюваності по Машівському району невисокий, – РДА

Рівень захворюваності по Машівському району невисокий, – РДА

Голова Машівської РДА Юлія Середа провела апаратну нараду за участю начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, працівників РДА, керівників установ та організацій району. Про це йдеться на сайті Машівської РДА.

У ході наради розглянули три питання.

Про стан військового обліку в районі за 2017 рік та завдання на 2018 рік, інформував головний спеціаліст апарату райдержадміністрації Віктор Охріменко. У своєму виступі він зазначив, що протягом минулого року, згідно плану, районною комісією провели перевірки стану ведення військового обліку в 15 сільських та 1 селищній раді, на 26 підприємствах, установах та організаціях.

На більшості з перевірених підприємств, військовий облік громадян України в цілому організований та здійснюється відповідно до вимог нормативно-правових актів, але мають місце незначні недоліки. Щодо завдань на 2018 рік, то планується проведення навчання посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій відповідальних за військовий облік.

На 2018 рік запланували перевірити 44 органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації.

Головний лікар Машівської центральної районної лікарні Герман Краєвський ознайомив присутніх з епідситуацією по захворюваності на грип та ГРВІ й додаткові заходи щодо боротьби з ними в районі.

За його інформацією, у районі з початку епідсезону ( з 01.10.2017 року) зареєстрували всього 755 хворих га ГРВІ із них 512 діти, (що становить 67,8% ) та 243 дорослі (32,2%). Показник захворюваності дитячого населення становить 168,1 на 1 тис. дитячого населення, дорослого 14,7 на 1 тис. дорослого населення. Показник епідпорогу на цей час, приблизно становить 662,0. Тобто, рівень захворюваності по району – не високий.

За 2018 рік в районі зареєстрували 187 випадків ГРВІ, із них – 122 випадки захворюваності дитячого населення та 65 випадків захворюваності дорослого населення. Задля контролю епідемічної ситуації з захворюваності на грип та ГРВІ, в Машівському районі створили спільний наказ з Машівською центральною районною лікарнею, Машівським Центром первинної медико-санітарної допомоги від 10.10.2017 р. №254\110 “Про заходи щодо профілактики і боротьби з грипом та гострими респіраторними інфекціями (ГРВІ)в Машівському районі в епідсезон 2017-2018 роки”.

На цей час, є вакцини АКДП для щеплення дітей віком до 6 років 486 доз. Вакцини АДП, яка використовується для щеплення дітей віком від 6 років – 107 доз. АДП-М, яка використовується для щеплення проти дифтерії дітей старше 7 років та дорослого населення – 840 доз.

Про підвищення кваліфікації державних службовців РДА в 2017 році та план на 2018 рік інформувала присутніх, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Самойленко. Вона повідомила, що в кожному структурному підрозділі є працівники, які потребують навчання, окрім сектору культури; відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту; відділу агропромислового розвитку, де всі держслужбовці мають відповідні сертифікати.

Проаналізувавши рівень потреби у підвищенні кваліфікації на 2018 рік по райдержадміністрації,  зазначили, що потребують навчання за професійною програмою 33 державних службовці. У Плані-графіку підвищення кваліфікації державних службовців на 2018 рік, який затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 05.01.2018 № 6, заплановано підвищення кваліфікації для 39 чоловік (подали більшу потребу на 6 чоловік з перспективою навчання, для вперше прийнятих на державну службу):
-за професійними програмами -9 чоловік
-за програмами тематичних короткотермінових семінарів, тренінгів 25
-за програмами тематичних постійно діючих семінарів – 2
-за програмами спеціалізованих короткострокових навчальних курсів – 3.

За результатами апаратної наради, надали відповідні доручення.

Перейти до вмісту