Ви тут:
Суспільство Україна 

Прокуратура відкрила провадження проти власника “АТБ” за торгівлю в Криму, – Купрій

Прокуратура відкрила провадження проти власника “АТБ” за торгівлю в Криму, – Купрій

Прокуратура Автономної республіки Крим за зверненням народного депутата України Віталія Купрія в внесла Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості щодо власника мережі магазинів “АТБ” Геннадія Буткевича. Відомості стосуються торгівлі в Криму, що сприяло посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам Купрій, розмістивши відповідну відповідь на запит від Прокуратури АРК. Про це пише “24 канал”.

“Саме ця мережа продовжує своє функціонування в окупованому Криму під вивіскою “ПУД”. Пан Буткевич обрав для себе шлях співпраці з окупантом, платить йому багатомільйонні податки, тому повинен відповісти перед законом”, – написав Купрій на своїй сторінці.

За словами Купрія, Буткевичу “загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України”.

“Фінансова підтримка окупанта повинна бути покарана! Відразу Буткевич, а потім поступово доберемося і до інших колабораціоністів, де б вони не знаходилися і які б посади не займали”, – зазначив народний депутат.

Згідно з документом, розміщеним на сторінці Купрія, його звернення надійшло в Прокуратуру АРК з Генеральної прокуратури.

“Прокуратурою автономії 02.06.2018 внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення невстановленими особами незаконної діяльності, шляхом сприяння, фінансування, створення умов для втручання в національну безпеку представників спецслужб Російської Федерації з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України”, – йдеться в листі на ім’я Купрія прокурора АРК Гюндуза Мамедова.

Він також вказав, що відповідно до законодавства, матеріали провадження направлені в Генпрокуратуру для визначення підслідності.

Перейти до вмісту