Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники розповідають рибалкам правила безпечної поведінки на льоду (ФОТО)

Полтавські рятувальники розповідають рибалкам правила безпечної поведінки на льоду (ФОТО)

Сьогодні фахівці Служби порятунку «101» провели профілактичні бесіди з громадянами, які рибалили на зледенілих водоймах Кременчуцького району, а днем раніше рятувальники поспілкувалися з рибалками Котелевського району. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Співробітники ДСНС роз’яснили правила безпеки під час знаходження на кризі та роздали рибалкам тематичні пам’ятки з інструкціями, як необхідно діяти у випадку провалу під лід та надавати допомогу потерпілим.

Аби небезпечне захоплення було приємним та не закінчилося трагічно, рятувальники закликають не лише дбати про безпеку і знати всі правила поведінки на льоду, а й не вживати спиртних напоїв, які уповільнюють у людини відчуття небезпеки і можуть призвести до лиха. Крім того, співробітники Служби порятунку «101» рекомендують не вирушати на водойми поодинці, адже, людина, яка провалилася під лід, переохолоджується і може перебувати у воді не більше 10 хвилин.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області закликає не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду. Пам’ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя.


Перейти до вмісту