Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині зростає рівень захворюваності на ГРВІ

На Полтавщині зростає рівень захворюваності на ГРВІ

На Полтавщині станом на сьогодні продовжується сезонний ріст захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Про це повідомляє Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Показник по області є нижчим за епідпороговий, однак в Оржицькому районі спостерігається перевищення епідемічного порогу. В області фіксують випадки лабораторно підтвердженого грипу типу В.

За минулий тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіли 9 тисяч 23 особи, захворюваність зросла на 6% (на попередньому тижні – ріст на 21%). Показник склав 635,9 на 100 тисяч населення (на 42% нижче за епідпороговий).

Дітей захворіло 5931 (66% від кількості тих, хто захворів). При цьому, як попереднього тижня, найвищі показники захворюваності спостерігаються серед дітей шкільного віку від 5-ти до 14-ти років.

Госпіталізували 494 хворих (5,5% від кількості тих, хто захворів).

Перевищення епідемічного порогу спостерігається у Оржицькому районі (показник склав 900,2 на 100 тисяч населення – на 17% вище за епідемічний поріг: епідемічний процес середньої інтенсивності).

Найвищими в області також є показники захворюваності в місті Горішні Плавні та Кременчуцькому районі.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» за тиждень лабораторно підтверджена методом полімеразної ланцюгової реакції наявність грипу типу В у 4-ох хворих з Полтави.

За рішеннями органів місцевого самоврядування на карантин закрили 49 шкіл області: по 7 – у містах Горішні Плавні та Миргороді, 9 – у Зіньківському, по 1-й – у Козельщинському та Хорольському, по 2 – у Котелевському, Чутівському та Миргородському, 5 – у Кременчуцькому, 6 – в Оржицькому, 4 – Пирятинському та 3 – у Решетилівському районах. 

Перейти до вмісту