Ви тут:
здоров’я Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині захворюваність на грип зросла на 21%

На Полтавщині захворюваність на грип зросла на 21%

За даними ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України», на Полтавщині станом на 12 лютого поточного року продовжується сезонний ріст захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Показник по області є нижчим за епідпороговий, однак на одній адміністративній території – у Гребінківському районі – спостерігається перевищення епідемічного порогу. В області визначаються випадки лабораторно підтвердженого грипу типу В.

За тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 8 тисяч 486 осіб. Захворюваність зросла на 21%, показник склав 598,0 на 100 тисяч населення (на 35% нижче за епідпороговий).

Дітей захворіло 5580 (66% від кількості тих, хто захворів). При цьому, як і на попередньому тижні, найвищі показники захворюваності спостерігаються серед дітей шкільного віку від 5-ти до 14-ти років.

Госпіталізовано 386 хворих, що складає 4,5% від кількості захворілих (як і на попередньому тижні).

Перевищення епідемічного порогу спостерігається у Гребінківському районі (показник склав 913,6 на 100 тисяч населення, що у 1,5 рази вище, ніж по області та на 29% більше за епідпороговий, значний ріст – у 3 рази за тиждень).

Найвищими в області також є показники захворюваності в м. Горішні Плавні (при цьому спостерігається ріст на 30% порівняно з попереднім тижнем) та Оржицькому районі (ріст у 2 рази).

Вірусологічною лабораторією ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» за тиждень лабораторно підтверджена методом полімеразної ланцюгової реакції наявність грипу В у 4-ох хворих в м. Полтаві.

На Полтавщині рішеннями органів місцевого самоврядування на карантин закрито ряд шкіл у деяких районах: 2 – у Гребінківському, 3 – у Зіньківському, 1 – у Кременчуцькому та 2 – у Оржицькому.

Перейти до вмісту