Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Генеральний директор «Полтававодоканалу» Василь Воротинцев: «Підприємство працює над «больовими точками» каналізації Полтави»

Генеральний директор «Полтававодоканалу» Василь Воротинцев: «Підприємство працює над «больовими точками» каналізації Полтави»

У другій частині інтерв’ю гендиректор «Полтававодоканалу» Василь Воротинцев розповідає про стан каналізації в місті, складнощі із закупівлею техніки та майбутні змагання між «водоканалівцями». Початок — у першій частині.

Ви говорили, що за найскромнішими підрахунками на ремонт каналізації необхідно 600-700 мільйонів гривень. Як вирішується це питання і чи буде воно фінансуватися у повному обсязі?

Можливість у повному обсязі отримати фінансування — приблизно сім-вісім років, за умови стабільного щорічного фінансування. Але ніхто не знає, скільки каналізації за цей час знову провалиться, адже більше половини мереж зношені. Це надасть можливість лише стабілізувати катастрофічний стан каналізаційної системи міста.

Ми працюємо над «больовими точками». Зараз зробили Сінну. На цей рік плануємо зробити Південну. Взагалі в нас по місту встановлено 18 тимчасових «перекачок».

Наразі маємо новий «провал» на Леваді, і вже вирішуємо це питання.

Проведення робіт по реконструкції колектора по вілиці Сінній

Наприкінці серпня проходила виставка техніки, але роботизовану машину, яку там представляли, так і не закупили. Чому так сталося?

Ми закупили частину техніки. З машиною не встигли по часу, бо термін її виготовлення — три місяці. А щоб отримати гроші й пройти певну процедуру нам цих трьох місяців не вистачало б.

Станом на сьогодні, ми вже написали заявку на 4,2 мільйонів гривень. Обов’язково будемо купувати цю вкрай необхідну для служби водовідведення техніку.

У минулому році фахівці водоканалів змагалися на «Кращий за професією», грали у волейбол, ви самі брали участь у автозмаганнях. Чи плануєте якісь інші заходи цього року?

Дата наступних змагань «Кращий за професією» вже відома — 19 травня. Участь братимуть чотири команди з трьох областей: «Дніпроводоканал», «Сумиводоканал», «Кременчукводоканал» і наше підприємство.

Є плани у квітні взяти участь у змаганні з міні-футболу. Це всеукраїнські змагання водоканалів, які проходитимуть в Кременчуці.

Завдяки профспілці традиційно на підприємстві проходять змагання з волейболу, цей рік не стане виключенням.

Щодо автозмагань, то команда підприємства братиме теж участь.

У підприємства ще багато планів, а з таким прекрасним колективом, впевнений, попереду безліч досягнень та перемог.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту