Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Чужих дітей не буває» : у Полтаві пройшов благодійний проект допомоги онкохворим діткам

“Чужих дітей не буває” : у Полтаві пройшов благодійний проект допомоги онкохворим діткам

Учора у палаці дозвілля «Листопад» відбувся благодійний ярмарок «Чужих дітей не буває», під час якого збирали кошти на лікування дітей з онкологічними захворюваннями. Організувала благодійний вечір Полтавська єпархія Української Православної Церкви за підтримки Полтавського міського голови Олександра Мамая. Тисячі полтавців цього дня долучилися до благодійної місії. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

 “Сьогодні тут зібралися небайдужі люди, в великими та щирими серцями, аби долучитися до благородної місії – допомогти зібрати кошти для діток, які цього потребують. Дивлячись на це, розумієш, що об’єднавшись можна досягти багато. Тому, я щиро вдячний Його Високопреосвященству та усім організаторам за те, що об’єднують полтавців навколо такої потрібної та благородної місії”- наголосив очільник міста.

Благодійний ярмарок «Чужих дітей не буває» проходить у Полтаві не вперше.

Митрополит Полтавський та Миргородський Филип розповів, що традиційно на ярмарку продають вироби, виготовлені руками дітей.

Тут продаються різні поробки та випічка, зроблені вихованцями воскресних шкіл Полтави та Полтавщини. Усі виручені кошти будуть спрямовані на лікування дітей з онкологічними захворюваннями, яку знаходяться на лікуванні у Полтаві. Таких, нажаль, у місті більше 30″- додав Митрополит.

Окрім ярмарку на усіх присутніх чекав концерт, під час якого зі сцени лунали церковні піснеснеспіви, виступали відомі полтавські вокальні та хореографічні колективи. Найочікуванішим для полтавців був виступ переможця «Голосу країни», протоієрея Олександра Клименка.

“Благодійний ярмарок «Чужих дітей не буває» – чудова ініціатива. Віруючі сприймають усіх людей однієї крові. Недарма ми і звертаємось один до одного як «брати і сестри». Тому дійсно, чужих дітей не буває, чужої біди не буває. Дуже приємно, що така велика кількість людей долучається до цієї ініціативи, що така велика кількість небайдужих, які, що б не сталося, не пройдуть повз”- зазначив отець Олександр.

У знак вдячності за участь в благодійному проекті «Чужих дітей не буває», міський голова Олександр Мамай подарував Олександру Клименку паломницьку поїздку на святу гору Афон.

Організатори заходу зазначили: аби допомогти якомога більшій кількості дітей, подібні благодійні проекти проводитимуть і надалі.

Перейти до вмісту