Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Жеребкування країн-учасниць «Євробачення-2018»: Україна виступить у другому півфіналі

Жеребкування країн-учасниць «Євробачення-2018»: Україна виступить у другому півфіналі

У Лісабоні (Португалія) відбулося жеребкування країн-учасниць Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2018». Під час церемонії київський міський голова Віталій Кличко передав символічний ключ із намистом пісенного конкурсу меру Лісабона Фернандо Медіні (Fernando Medina).

Ведучими заходу були Сільвія Альберто та Філомена Каутела, дві із чотирьох ведучих майбутніх шоу.

Вони визначили, в якому з півфіналів виступатимуть представники країн-учасниць конкурсу.

У першому півфіналі, 8 травня, через непарну кількість країн-учасниць організатори «Євробачення-2018» вирішили, що глядачі побачать 19 конкурсантів. У першій частині виступатимуть: Білорусь, Болгарія, Литва, Албанія, Чехія, Бельгія, Ісландія Азербайджан, Ізраїль, Естонія. У другій частині: Швейцарія, Фінляндія, Австрія, Ірландія, Вірменія, Кіпр, Хорватія, Греція, Македонія.

У другому півфіналі, 10 травня, виступлять 18 країн-учасниць. У першій частині виступатимуть: Росія, Сербія, Данія, Румунія,  Австралія, Норвегія, Молдова, Сан-Марино, Нідерланди. У другій частині: Чорногорія, Швеція, Угорщина, Мальта, Латвія, Грузія, Польща, Словенія, Україна.

Порядок виступів учасників, як і у попередні роки, визначатимуть продюсери шоу.

Ведучі під час жеребкування визначили, в якому з півфіналів голосуватимуть країни «Великої п’ятірки» (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Велика Британія) і країна-господарка цьогорічного конкурсу – Португалія. За правилами «Євробачення», вони автоматично потрапляють до фіналу.

У першому півфіналі голосуватимуть Британія, Іспанія, Португалія.

У другому півфіналіІталія, Франція і Німеччина.

Разом із країнами «Великої п’ятірки» і країною-господаркою цьогорічного конкурсу за перемогу у фіналі змагатимуться 26 учасників.

Також організатори «Євробачення-2018» представили основні локації конкурсу. Eurovision Village (Містечко «Євробачення») – офіційна фан-зона пісенного конкурсу, – відкриється на Praça do Comércio (Праса-ду-Комерсіу – Палацовій площі) 4 травня. Також у цей день, у клубі Lust in Rio, поруч з Eurovision Village відкриється EuroClub (Євроклуб).

Офіційна церемонія відкриття Євробачення-2018 традиційно відбудеться за шість днів до фіналу пісенного конкурсу, у неділю, 6 травня. Місцем проведення заходу буде Музей електроніки в Лісабоні. А традиційна червона доріжка цього року буде синього кольору.

Півфінали в Лісабоні пройдуть 8 і 10 травня, а фінал – 12 травня 2018 року. Під час «Євробачення-2018»  43 країни вийдуть на сцену в Лісабоні. Росія повертається до конкурсу через рік після відсутності.

Логотип «Євробачення-2018» буде у вигляді морської мушлі,  який відображатиме такі ключові теми, як різноманітність, повага та толерантність, лозунг – «Всі на борт!». 

Сцена «Євробачення-2018» відображатиме історію і культуру Португалії, які поєднуватимуть ключові моменти країни: «Навігація, море, кораблі, карти».

Ведучими «Євробачення-2018» обрані чотири жінки: Філомена Каутела, Сілвія Альберто, Даніела Руа та Катаріна Фуртадо.

Португалія стала господарем вперше за 53 роки, відколи бере участь у «Євробаченні-2017». На 62-му міжнародному пісенному конкурсі «Євробаченні-2017» у Києві переміг представник Португалії 27-річний Сальвадор Собрал з піснею Amar Pelos Dois («Любов за двох») португальською мовою, яку написала його сестра – Луїза Собрал. 

Додамо, у 2018 році СТБ та «UA:Перший» утретє спільно проведуть національний відбір учасника від України на «Євробачення». Музичним продюсером нацвідбору став український продюсер та композитор Руслан Квінта, членами журі – Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов, ведучим прямих ефірів – Сергій Притула. Всього заплановано три прямих ефіри національного відбору на «Євробачення-2018»: 10 і 17 лютого (півфінали) і 24 лютого (фінал). Шоу пройдуть Палаці культури КПІ. Їх покажуть одночасно на телеканалах СТБ і «UA:Першому». Переможець нацвідбору представить Україну на 63-му пісенному конкурсі «Євробачення» в Лісабоні.

Джерело:detector.media

Перейти до вмісту