Ви тут:
Суспільство Україна 

Як українка створила тренд за допомогою паперових стаканів (ФОТО)

Як українка створила тренд за допомогою паперових стаканів (ФОТО)

Звичайнісінькі паперові стакани стали основою для незвичайних робіт художниці з Одеси.

Віталія Бойко – художник-портретист. Зізнається, що завжди воліла експериментувати з поверхнями для живопису

“Працюю в основному в класичній техніці, але задля інтересу чого тільки не розписувала: і кераміку, і камені, і запальнички, і навіть скрипки”,– розповіла Українському контенту дівчина.

Використати для творчості паперові стаканчики художницю надихнув випадок.

“Одного разу сиділа в затишній кав’ярні і офіціант приніс мені каву зі словами: “Це від таємничого незнайомця”. На паперовому стаканчику був надпис ручкою: “Посміхайтесь частіше! Така дівчина, як ви, має пити найкращу каву!”. Це було зворушливо і приємно, тож я навіть зберегла собі той стаканчик. Розглядаючи його, подумала: якщо на паперовому стаканчику можна писати ручкою, то і фарба на нього ляже… Це було в березні минулого року. Тоді розписала перший екземпляр і відтоді, чесно кажучи, не можу зупинитися, – поділилася спогадами Віталія.

На першому експериментальному стакані художниця зобразила дівчину біля моря. Тоді ж з’явилась ідея по-особливому презентувати цю роботу в соцмережах.

“Вирішила повторити малюнок в реальності. Одяглася як на малюнку і вирушила до моря. Сестра зробила кадр, тримаючи стаканчик в руці. Підписники в Інстаграмі оцінили і просили продовження історії, – відзначила дівчина. – Нині це моє улюблене хобі”.

У колекції Віталії вже більше сотні ексклюзивних стаканів з повноцінними картинами на них.

“Одна робота потребує від кількох годин до кількох днів роботи. Найскладніше реалізувати ідеї з архітектурними спорудами. Так, маю в колекції екземпляри із зображенням Одеського театру опери та балету, впізнаваної архітектури Києва та Львова. Ці роботи вимагали, звісно, більше часу та зусиль, адже мають високий рівень деталізації”, – розкрила секрети процесу художниця.

Роботи Віталії Бойко збирають тисячі вподобань та захоплених відгуків у соцмережах – і не лише в їх українському секторі. Незвичайні арти у поєднанні з оригінальною подачею вже стали справжнім трендом у мережі – дівчину наслідують, а деякі з компаній цікавляться можливістю співпраці з українкою.

“Як розгортатиметься історія – побачимо. Поки що просто отримую задоволення від улюбленого захоплення”, – повідомила Віталія.

 

Перейти до вмісту