Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Виставу балету Раду Поклітару «Лускунчик» покажуть у Полтаві

Виставу балету Раду Поклітару «Лускунчик» покажуть у Полтаві

14 сiчня в Полтаві на сцені театру iм. М. В. Гоголя відбудеться вистава балету Раду Поклітару «Лускунчик».

Як зазначають організатори, відомий театр «Київ Модерн-балет» під керівництвом Раду Поклітару, що став візитною карткою культурного Києва і українською відповіддю театральній Європі, сьогодні представлення не потребує. Глядач добре знайомий з творчістю цього колективу.

Балет «Лускунчик» приголомшує небаченою розкішшю костюмів і декорацій, приголомшує режисерськими новаціями, підкорює влучними психологічними спостереженнями!

Казку «Лускунчик і Мишачий король» Раду Поклітару переосмислює зовсім незвичним чином. Це зовсім не солодка різдвяна історія, а складна, містична фантазія великого романтика, «живописця внутрішнього світу» Е. Т. А. Гофмана. Невиправний фантазер, пафосний хуліган і зворушливий цинік, Раду «говорить» на рівних з Шекспіром, Бізе, Прокоф’євим і Чайковським і створює свій танець – зухвалий, парадоксальний, витончено-пронизливий.

«Вечір в театрі 14 сiчня стане прекрасним завершенням Норiчних свят! Чекаємо вас всією сім’єю, оскільки казковий балет Раду Поклітару “Лускунчик” зацікавить як дорослих, так і дітей!», – наголошують організатори.

Докладніше на Facebook-сторінці події.

Перейти до вмісту