Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вихованці «Отчого дому» в місті Покровськ отримали гостинці від укропівців із Полтавщини

Вихованці «Отчого дому» в місті Покровськ отримали гостинці від укропівців із Полтавщини

У період новорічних та різдвяних свят волонтери Полтавщини разом із військовими 25-ї окремої повітряно-десантної бригади відвідали вихованців «Отчого дому», які залишилися без батьківського піклування у Покровському центрі допомоги дітям Донецької області. Від імені укропівців Полтавської області вони вручили солодкі подарунки та засоби гігієни.

Зокрема, депутат Полтавської обласної ради від УКРОПу Василь Хоменко передав для дітей м’які іграшки, книжки, солодощі й допоміг волонтерам із пальним. А депутат-укропівець Подільської районної ради Геннадій Головатенко придбав засоби гігієни.

«У цьому закладі перебувають діти, які опинилися у складних життєвих обставинах. Багато з них ‒ із малозабезпечених та неблагополучних сімей, а деякі втратили своїх батьків на війні. Часто вони навіть не мають жодних документів, тому до звичайних шкіл та інтернатів їх не беруть. Тут же, в «Отчому домі», вони можуть жити до 20 років. Діти – роботящі й талановиті: на грантові кошти вони самі ремонтують кімнати в будинку, дружно готують їжу, прибирають», – розповіла укропівка, волонтерка Наталія Костіна.

Вона також зауважила, що хоча вихованці говорять переважно російською, гостей із Полтавщини привітали колядкою, яку виконали чудовою українською.

«Крім гостинців, ми також привезли виховному закладу український прапор, якого вони не мали. Центр забезпечує себе сам, державної підтримки, на жаль, немає. Проте тут панує атмосфера тепла й затишку. Переконана, що з цих дітей виростуть гідні громадяни нашої країни, які розбудовуватимуть і змінюватимуть на краще нашу державу!» – наголосила Наталія Костіна.

Перейти до вмісту