Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вихованці Кременчуцької виховної колонії прийняли участь у дебетах “Розпізнай небезпеку вчасно”

Вихованці Кременчуцької виховної колонії прийняли участь у дебетах “Розпізнай небезпеку вчасно”

Учора для вихованців державної установи «Кременчуцька виховна колонія» організували дебати «Розпізнай небезпеку вчасно». Зустріч відбулась в рамках Програми по протидії торгівлі людьм.

В дебатах прийняли участь дві команди вихованців колонії. Тему дебатів обрали невипадково, оскільки у сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Захід був спрямований на формування у юнаків життєвих навичок: спілкування, прийняття рішень, критичного мислення, управління емоціями, стресами та конфліктними ситуаціями. Саме розвиток цих життєвих навичок є важливою умовою профілактики торгівлі людьми серед юнаків, оскільки кожний вихованець згодом стане на поріг самостійного життя.

Дебати відбулись у невимушеній та теплій атмосфері. Команди показали свою творчість, оригінальність та креативність думок у вирішенні запропонованих питань і практичних завдань. Завдання видались різноманітними та значущими.

Юнакам пропонували короткі описи ситуації, пов’язаних з порушенням прав людини, а хлопці намагалися визначити, чи є в ситуаціях ознаки торгівлі людьми, та які. В командах юнаки вирішували питання: які зміни в державі, суспільстві, у нашому законодавстві можуть зупинити торгівлю людьми? що кожен з нас може конкретно зробити для вирішення проблеми? якими шляхами краще поширювати інформацію про запобігання торгівлі людьми?

Наприкінці дебатів у вигляді мозкового штурму «Шляхи, що ведуть у руки торговців живим товаром» учасники визначили, яким шляхом люди потрапляють у рабство за кордоном. При вирішенні поставлених завдань представники обох команд наводили приклади і з власного життя.

Начальник колонії Олександр Сайко привітав команду переможців та побажав, щоб юнаки, їх знайомі, члени родини та друзі не стали жертвами торгівлі людьми, навчилися змістовному проведенню дозвілля, виховували у себе потребу до творчості та до праці, постійно підвищували свідомість та соціальну відповідальність.

Заступник начальника Кременчуцької виховної колонії Олена Удовицька.

 

Перейти до вмісту