Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вперше у Полтаві провели конкурс образотворчого мистецтва “Права людини очима дітей” (ФОТО)

Вперше у Полтаві провели конкурс образотворчого мистецтва “Права людини очима дітей” (ФОТО)

Сьогодні у Полтавській дитячій художній школі відбулося урочисте нагородження переможців першого міського конкурсу образотворчого мистецтва серед дітей шкільного віку “Права очима дітей”.

Основною метою конкурсу стало привернення уваги школярів до проблем реалізації прав людини в Україні і формування у підлітків позитивного образу правової системи нашої держави.

Серед учасників – три вікові групи – молодша, середня і старша. Організатори довго вагалися, щоб визначити переможців переможців, сказала директор Полтавської дитячої художньої школи Ірина Конопля:

“Так сталося через те, що діти дуже відповідально поставилися до завдання, творчо його виконавши. Тому ми переглянули безліч робіт і все таки зробили остаточний вибір. У деякій номінації малюнки були настільки гарні і змістовні, що три місця визначили два. Ми задоволені як пройшов конкурс. Сподіваємося, діти також”.

Конкурс провели завдяки ініціативі Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області та активній підтримці Управління освіти, Управління сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

У майбутньому організатори планують створити такі міні-конкурси по всій області, популяризуючи його серед дітей. Про це заявив голова журі, перший заступник директора, доктор наук з державного управління, професор Микола Лахижа:

“Заходи подібного формату дозволяють нестандартно підійти до питання інформування про права людину, систему БПД області, а я виявити художні таланти. Я радий, що дітки так активно відгукнулися на заклик викладачів”.

Диплом 3 ступеня отримала і учениця художньої школи Ліза Меркулова. Дівчинка зобразила на малюнку чоловіка, який допомагає увійти у будівлю інваліду на візку:

“Я просто бачила такі ситуації не раз, – сказала Ліза, – тому й намалювала. Хочу, щоб кожен творив добро і допомагав слабшому.”

Організатори  впевнені, що наступний етап охопить ще більше учасників і набере обертів.

Перейти до вмісту