Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

В Оржицькій центральній районній лікарні встановили сучасне обладнання

В Оржицькій центральній районній лікарні встановили сучасне обладнання

У мешканців району з’явились сучасні умови для стоматологічної допомоги – нещодавно у районній лікарні встановили нову стоматологічну установку з кріслом. А також додалося комплектуючих до життєво необхідного апарату штучної вентиляції легенів.

Медобладнання було придбано за кошти державної субвенції, з комплектацією досить хорошими приладами, що покращить якість надання медичних послуг. Стоматологічна установка повністю укомплектована, що зручно і для лікаря, і для пацієнта, – зазначила Наталія Ковтун, головний лікар центральної районної лікарні. – Оновлення обладнання дуже важливе для нашої лікарні.

Стоматологічне обладнання коштує 146 тисяч гривень і придбане за кошти державної субвенції, яку для громади залучив народний депутат Костянтин Іщейкін.

Нове обладнання не лише значно покращило умови роботи лікарів-стоматологів, а й дозволяє успішно, сучасними методами виконувати діагностику та лікувати стоматологічні захворювання. А потреба чимала.

З нового року ми працюємо на новій стоматологічній установці, яка обладнана зручним кріслом, та укомплектована сучасним обладнанням. Апарати сучасніші, дизайн приємний. У нас були старі крісла, тепер є сучасне, з вбудованим скейлером, що дуже зручно,  – розповідає Олеся Макарова, лікар-стоматолог, яка тепер працює з установкою. – Дуже подобається і нам, і пацієнтам. У нас на нього навантаження 30-40 людей у день.

Постійна пацієнтка Аліна Кудрява щойно прийшла у стоматологічний кабінет, і ще не встигла пролікуватися на новому обладнанні, але гадає, що така установка доповнить майстерність лікарів, і зазначає, що таке нове обладнання дуже потрібне, особливо для Оржицької лікарні.

Також за кошти державної субвенції було придбано рухому підставку та зволожувач до апарату штучної вентиляції легенів у палату інтенсивної терапії Оржицької ЦРЛ. Ця система життєзабезпечення людини  призначена для тривалої штучної вентиляції у дорослих і дітей, старше 6 років, що перебувають у важких станах. Без подібного обладнання лікарні ніяк не обійтись, а оскільки для бюджету громади 53000 грн – суттєві витрати, про фінансування подбав нардеп Костянтин Іщейкін, і добився спрямування субвенції з держбюджету на таку першочергову потребу.

Перейти до вмісту