Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Україна стала лідером з імпорту лиж у ЄС

Україна стала лідером з імпорту лиж у ЄС

Україна покрила майже 50% потреб країн Євросоюзу в імпорті лиж і сноубордів: за рік країна поставила 731,4 тисячі одиниць товару. Про це повідомляє Eurostat, пише газета День.

Імпорт лиж і сноубордів у країни ЄС за підсумками минулого року досяг 1,5 млн штук. Майже половина потреб європейців була покрита за рахунок України. Вона обігнала Китай, на який припало 28% імпорту (420,6 тисячі).

Найбільшим попитом у європейців користуються гірські лижі.

Але слід враховувати, що на лижі та супутні товари припадає лише 2% в загальному обсязі імпорту спортивного інвентарю з країн за межами ЄС. Практично стільки ж (1,7%) припадає на ковзани. Дві третини імпорту становить обладнання для водних видів спорту, плавання, гімнастики, легкої атлетики та спортивне взуття.

У 2016 році країни ЄС експортували понад 7,3 млн пар лиж і сноубордів. Близько 60% цього обсягу (4,3 млн) було продано в інші європейські країни.

Третина всього експорту припала на Австрію (продала 2,5 млн пар лиж і сноубордів). На другому місці серед експортерів – Великобританія (понад 1 млн, або 14%). Далі з великим відривом слідують Німеччина, Болгарія і Франція, кожна з яких експортувала близько 600 тис. одиниць спортінвентарю кожна.

Експорт лиж за межі ЄС склав 3 млн одиниць товару. Майже половина (46%, або 1,4 млн) припала на США. Далі йдуть Норвегія (11%), Швейцарія (10%), Канада (8%), Японія (7%) і Китай (6%).

Джерело: День
Перейти до вмісту