Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА відбулася обласна селекторна нарада щодо введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 951

У Полтавській ОДА відбулася обласна селекторна нарада щодо введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 951

Сьогодні відбулася обласна селекторна нарада «Про введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 951». У ній взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло, представники Департаменту соціального захисту населення й Департаменту фінансів облдержадміністрації, Головного управління Державної казначейської служби в Полтавській області.На відеозв’язку перебували фахівці відповідних районних і міських структурних підрозділів. Крім того, на нараді були присутні представники установ-надавачів послуг, зокрема «Полтававодоканалу», «Полтаваобленерго», «Полтаватеплоенерго». Про це повідомили у Полтавській ОДА.

– Із першого січня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів №951, прийнята 8 листопада 2017-го. Сьогоднішній наш захід – це технічна нарада. У студіях знаходяться представники районних управлінь соціального захисту, фінансів, казначейства й обласних комунальних підприємств, – зазначив на початку заходу Олег Пругло.

– Постановою Кабінету Міністрів від 8 листопада 2017 року №951 було внесено зміни в нашу базову постанову №256, яка регламентує порядок проведення розрахунків. Постанова №20 від 11 січня 2005 року, яка передбачала клірингові розрахунки, наразі повністю втратила чинність. Тобто як таких клірингових розрахунків за кількістю субсидій нині не передбачено. Постанова №951 передбачає три періоди монетизації. З першого січня почався перший, – поінформувала директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко. – Ми ще жодного роз’яснення щодо практичного застосування вказаної вище постанови не одержали. Працюємо в телефонному режимі з профільним Міністерством, щоб одержати детальні роз’яснення й надати їх на райони. Інформацію, яку надаємо нині, узгодили на рівні структурних підрозділів облдержадміністрації, щоб мати єдиний підхід щодо проведення розрахунків буквально з сьогоднішнього дня.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлани Матуйзо, змінилися дати подачі інформації про суми нарахованих пільг і субсидій до фінансових органів. Передбачено й зміну форми подачі інформації. Проект відповідного наказу знаходиться на погодженні у Міністерстві юстиції.

– Тільки-но він буде погоджений, ми зберемо вас і надамо детальні роз’яснення, – звернулася до учасників наради Людмила Корнієнко.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Матуйзо, заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Валентина Кравець, заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби в Полтавській області Тамара Корсун розповіли про зміни в роботі відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів №951 від 08.11.2017 року.

– Прошу голів райдержадміністрацій і райрад, їх заступників, які присутні на селекторній нараді, взяти на особистий контроль це питання. Розуміємо, що після змін із подачею відповідних документів будуть певні проблеми, але всі питання й непорозуміння, які виникатимуть, маємо оперативно і вчасно вирішувати, – наголосив Олег Пругло.


Перейти до вмісту