Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах провели урочистості до Дня Соборності України

У Лубнах провели урочистості до Дня Соборності України

“Нехай нерозмежованою залишиться навіки!”, – під таким гаслом у Лубнах відзначили День Соборності України.

Із нагоди Дня Соборності України біля пам’ятного знака Давньоруському воїну у Лубнах відбулися урочистості за участю керівництва міста та району, учасників АТО, студентської молоді, представників громадських та релігійних організацій, політичних  партій. Такою чисельною громадою лубенці відзначили одне з найбільших державних свят, вшанували борців за незалежність України, інфоромують на сайті Лубенської РДА.

Під час урочистого заходу його учасники мали нагоду долучитися до однієї із славних сторінок нашої історії, пов’язаної з проголошенням Акту Злуки УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року. Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.

До учасників мітингу з вітальним словом звернулися міський голова Олександр Грицаєнко, голова Лубенської районної державної адміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови ветеранської організації учасників АТО, учасник АТО Віктор Сивуха.

«Незважаючи на місце народження, на партійні уподобання, на релігію, всі ми – нащадки давньоруських воїнів та козаків, студентів-героїв, що полягли під Крутами, сучасники героїв АТО. Тож ми ніколи не дозволимо розірвати нашу державу» – впевнено заявила очільниця району Тетяна Качаненко, привітавши усіх присутніх з величним святом єднання та любові.

Об’єднані спільною вірою у світле майбутнє України, учасники урочистостей не приховували патріотичних настроїв та неабиякого піднесення, якого всім додав виступ Валентини Павлічук за участі молодих активістів-патріотів, які розгорнули кількаметрове полотнище Державного Прапора України, як символ споконвічного прагнення нашого народу до єдності та свободи.

Молебень за Україну та Український народ відслужив благочинний Лубенського округу УПЦ КП, настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви отець Володимир.

Перейти до вмісту