Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відпрацьовані схеми взаємодії комунальних і оперативних служб на випадок виникнення несприятливих погодних умов

У Кременчуці відпрацьовані схеми взаємодії комунальних і оперативних служб на випадок виникнення несприятливих погодних умов

На КП «КАТП – 1628» під головуванням першого заступника міського голови Володимира Пелипенка та заступника міського голови Валерія Декусара з керівництвом управління житлово-комунального господарства, комунальних підприємств, комунальних і рятувальних служб міста були відпрацьовані схеми оповіщення та маршрути прибирання Кременчука в умовах великих снігопадів.

Володимир Пелипенко наголосив, що такі навчання проводяться систематично для того, аби колективи підприємств житлово-комунальної галузі та оперативних служб у несприятливих погодних умовах могли в штатному режимі організувати роботу з прибирання снігу та ліквідації ожеледиці, повідомляють у міській раді.
За інформацією директора КП «КАТП – 1628» на балансі підприємства знаходиться 34 одиниці снігоприбиральної техніки. Знаходиться в технічно справному стані, готова до виконання робіт у будь-який час. Для того, аби одночасним прибиранням охопити територію всього міста на автотранспортному підприємстві було розроблено 8 транспортних маршрутів, на кожному з них працюватиме по 8 одиниць техніки.  2 снігоприбиральні автомобілі перебуватимуть у резерві на випадок технічної несправності будь-якого з працюючого автомобіля.
Директор КП «ШРБУ» Валерій Кірєєв зазначив,  на балансі підприємства знаходиться 9 одиниць самоскидів із відвалами. На прибиранні снігу з проїжджої частини автошляхів за необхідності залучатиметься 3 грейдери комунальної та 2 приватної форми власності.
Керівник КП «Благоустрій Кременчука» Віктор Василенко наголосив, що автотранспортний цех підприємства забезпечений 24 одиницями тракторної техніки, яка залучатиметься на прибиранні дворів від снігу. В кожен мікрорайон направлятиметься по 1 трактору. Схеми комунікацій між водіями транспортних засобів і інспекторами з благоустрою мікрорайонів відпрацьовані.
Станом на сьогоднішній день управляюча компанія «ЖРБС» має в наявності 3 одиниці техніки малої механізації. На випадок великого снігопаду керівництво підприємства обіцяє вивести  у двори вийдуть прибирати сніг 237 двірників. Керівник управляючої компанії «Місто для людей» відзвітував про наявність 2 одиниць тракторної техніки. Прибиратимуть двори від снігу 85 двірників.  
У рамках засідання було піднято проблему паркування автомобілів, які традиційно заважають спецтехніці виконувати роботи з прибирання автошляхів. Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко звернув увагу учасників засідання на необхідності вирішення питання щодо прибирання перешкод із дворів, які заважають працювати комунальній техніці. Окрім того, він дав низку доручень спеціалістам відповідних служб, що стосуються відпрацювання питань оперативного налагоджування роботи з прибирання тротуарів, дворів, паркувальних кишень і зупинок громадського транспорту.

 

Перейти до вмісту