Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці приховали дві пожежі

У Кременчуці приховали дві пожежі

Наталія Гуріна повідомила статистику виробничих травм, надзвичайних пригод, а також які заходи з охорони праці були здійснені і скільки вони коштували.

У лікувально-профілактичних закладах області в 2017р. зареєстровано 10 виробничих травм з втратою 393 днів працездатності, з них 3 під час ДТП – 2 травми отримані під час дорожньо-транспортної пригоди, з працівниками КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», 1 – КНМП «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька», повідомляють у прес-центрі ДОЗ ОДА.

4 травми трапилося під час падіння на території закладу, в Кременчуцькій, Котелевській та Оржицькій центральних районних лікарнях і КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф». Ще 3 випадки виробничого травматизму стались внаслідок протиправних дій сторонніх осіб – у міській дитячій лікарні м. Кременчука мати  дитини вдарила медичну сестру, під час надання меддопомоги хворий вкусив фельдшера КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», хворий вдарив водія «Об’єднаного автогосподарства закладів та установ охорони здоров’я». Виробничих травм зі смертельними наслідками не було. Зареєстровано один випадок профзахворювання на туберкульоз у Полтавському обласному протитуберкульозному диспансері.

Для порівняння, за аналогічний період 2016 р. було зареєстровано 9 виробничих травм з втратою 356 днів працездатності, профзахворювань не було. З 9 виробничих травм, 4 сталось внаслідок 2-х дорожньо-транспортних пригод, 3 – падіння потерпілих, 2 – протиправні дії сторонніх осіб.

Зареєстровано 3 пожежі: підпал харчоблоку не встановлено особою в Машівській ЦРЛ та 2 прихованих пожежі в лікарнях Кременчука – КНМП  «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька», яка сталася 11 липня на горищі будівлі поліклініки внаслідок замкнення електропроводки (збитки склали 900 грн) та в міській дитячій лікарні також внаслідок замкнення електропроводки.

Керівники лікарень, Управління охорони здоров’я м. Кременчука та відповіді фахівці з охорони праці в ДОЗ ОДА про пожежу не доповіли. Обрахування прямих збитків власною комісією не здійснили. Не в усіх лікувальних закладах проведені позапланові інструктажі з протипожежної безпеки на вимогу наказу ДОЗ та у зв’язку з пожежами в Україні та медичних закладах.

Для порівняння, в минулому році було 3 пожежі зі збитками на суму 77 885 грн.

За звітний період в лікувально-профілактичних закладах області утримання і експлуатація кисню проводилась у відповідності вимог Правил будови і безпечної експлуатації посудин, які працюють під тиском. На цей час в лікувально-профілактичних закладах області використовується 38 кріогенних циліндрів, 36 кисневих концентраторів, 589 балонів з медичним киснем від 66 киснерозподільчих пунктів і 8 кисневих станцій.

За рік перевірено захисне заземлення (758 577 грн), виконано технічне обслуговування і ремонт обладнання (1 783 498 грн), відремонтовано вентиляційні системи (784 027 грн), замінено і відремонтовано електросистеми і електромережі (2 501 836 грн.), проведено ремонт і ТО обладнання (1 783 498 грн), виконано ремонт та технічне обслуговування ліфтів (1 166 573 грн), поліпшено умови праці шляхом покращення освітлення, температурного режиму, поліпшення санітарно-побутових умов медпрацівників.

На проведення навчання з охорони праці витрачено 374 392 грн., придбання спецодягу і засобів індивідуального захисту медпрацівників коштувало 3 мільйони 170 тисяч гривень. На безкоштовну видачу молока працівникам, які працюють з шкідливими хімічними речовинами, витрачено 2 мільйони 412 тисяч гривень.

На протипожежні заходи в цілому по області витрачено 2 мільйони 812 тисяч гривень.

Перейти до вмісту