Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Прокуратура оскаржила вирок щодо колишнього керівника УДАІ в Полтавській області

Прокуратура оскаржила вирок щодо колишнього керівника УДАІ в Полтавській області

Наприкінці минулого року працівники прокуратури Полтавщини оскаржили вирок Октябрського районного суду Полтави щодо колишнього начальника управління Державної автотранспортної інспекції УМВС України в Полтавській області.

«Прокуратура вважає, що покарання, призначене судом першої інстанції, не відповідає ступеню тяжкості злочину, особі обвинуваченого та є занадто м’яким і просить апеляційний суд області засудити вищезгадану особу до 10 років позбавлення волі», – зазначив  начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування слідчими органів прокуратури Полтавської області Віталій Бойко.
Нагадаємо, 20 листопада 2017 року Октябрський районний суд Полтави заочно засудив колишнього начальника управління ДАІ УМВС України в області за ч. 3 ст. 368 КК України до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією всього особистого майна. Окрім цього, він позбавлений спеціального звання – полковник міліції.
Під час судових слухань прокуратура довела, що екс-правоохоронець   упродовж травня – грудня 2014 року неодноразово вимагав та одержував від підлеглих працівників неправомірну вигоду за прихильне ставлення до них під час проходження служби та можливість продовжувати працювати на займаних посадах. Загальна сума отриманих грошей – 13 тис. дол. США.
 
Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди,  вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, повторно, поєднане з вимаганням.
 
 
Перейти до вмісту