Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина входить до шістки областей, де затвердили найбільше коштів на лікування супутніх до СНІД захворювань

Полтавщина входить до шістки областей, де затвердили найбільше коштів на лікування супутніх до СНІД захворювань

Інститут аналітики та адвокації дослідив, скільки в регіонах України витрачають грошей на боротьбу зі СНІДом. Аналітики проаналізували касові видатки за перші 6 місяців 2017 року та створили рейтинг. Моніторинг стосувався використання місцевих коштів.

Усього на рік для виконання програми протидії ВІЛ-інфекції в регіоні в затвердили 2,4 млн. грн. За перші 6 місяців витратили п’яту частину від затверджених коштів. Про це повідомляють в прес-службі ГО «Інститут аналітики та адвокації».

Ми детально проаналізували напрямок профілактичного та лікувального характеру. – пояснює аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Полтавська область посідає 14-те місце за витраченим на профілактику. На заходи лікувального характеру в першому півріччі коштів не витрачали. Хоча область входить до шістки тих, де затвердили найбільше коштів для лікування опортуністичних захворювань.


У регіоні зареєстровано 3 478 ВІЛ-інфікованих осіб. У 2017 році повністю схвалили прогнозований бюджет на програму протидію ВІЛ-інфекції та СНІДу. Якщо порівнювати з 2016 роком, то коштів витратили більше, але частка не перевищує 1/5 суми. Тому область посідає 18 місце в загальному рейтингу.

Більше подробиць дослідження можна знайти за посиланням.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Перейти до вмісту