Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Олександр Біленький запропонував провести інформаційну кампанію для полтавців, які збираються працювати за кордоном

Олександр Біленький запропонував провести інформаційну кампанію для полтавців, які збираються працювати за кордоном

29 січня голова обласної ради Олександр Біленький взяв участь у щотижневій апаратній нараді в облдержадміністрації, яку вів голова облдержадміністрації Валерій Головко.

У контексті питання про реалізацію проектів міжнародно-технічної допомоги в Полтавській області у 2017 році, голова обласної ради Олександр Біленький зазначив, що обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області є серед лідерів із реалізації  інвестиційної та інноваційної діяльності та наголосив, що у 2018 році змінено умови конкурсу:

– Звертаюся до керівників об’єднаних територіальних громад, районних рад, райдержадміністрацій: якщо ви уважно  спостерігали за новим Положенням про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, то помітили внесені зміни. Ми прибрали неінноваційні напрямки такі як заміна дверей, вікон, утеплення будинків, ремонт дахів. Натомість увели напрямки, які стосуються продуктів IT-технологій – це той же електронний документообіг, програма «Безпечне місто» тощо. Ви можете отримати співфінансування з обласного бюджету. Тож чекаємо на ваші проекти, адже Конкурс вже розпочався, – сказав голова обласної ради.

Розглядаючи звіт директора Полтавського обласного центру зайнятості Катерини Клавдієвої про стан справ галузі відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 667 та від 09.10.2013 № 964, Олександр Біленький акцентував увагу на доцільності проведення в області інформаційної кампанії для полтавців, які збираються виїхати працювати за кордон:

– Ми повинні очолити інформаційну кампанію, під час якої маємо розказати людям, які планують їхати за кордон працювати, про можливі витрати. Адже людина завжди повинна щось витрачати. Туристичні компанії розповідають таким людям зовсім іншу історію, на якій вони заробляють гроші. Сьогодні ніхто не інформує людей, що є й інший напрямок, що в Полтавській області можна заробити такі ж самі чи навіть більші  гроші. Мені здається, коли в нас працюватиме така інформаційна кампанія, то ситуація зміниться на краще.

Відповідно до порядку денного, на нараді також було розглянуто питання про забезпечення виконання заходів із профілактики грипу.

Перейти до вмісту