Ви тут:
Відео Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині зафіксували новий спалах АЧС

На Полтавщині зафіксували новий спалах АЧС

Заступник міського голови Валерій Декусар зібрав оперативну нараду за участю керівників структурних підрозділів виконкому міської ради, щоб попередити доступ до Кременчука ураженого вірусом м’яса свинини.

За інформацією керівника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ігоря Чудакова, 31 січня Полтавська регіональна лабораторія ветеринарної медицини, шляхом проведення експертного дослідження, підтвердила факт африканської чуми свиней  у фермерському господарстві села Недогарки Кременчуцького району.
На сьогоднішній день підтверджено падіння 5-х свиней і 3-х поросят. Наразі фахівці відповідних служб проводять перевірку. Попередньо відомо, що у  3-х кілометрову карантинну зону підпадає 1800 голів свиней. Ігор Чудаков підкреслив, що Кременчук не входить в зону ураження.
Заступник міського голови Валерій Декусар зазначив, що необхідно застосувати профілактичні заходи, щоб не допустити завезення м’яса з зони ураження в місця продажу м’ясної продукції. Він дав доручення  керівнику  управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики  Людмилі  Жорняк і керівнику управління контролю за станом благоустрою Володимиру Окуню необхідно особливу увагу звернути на місця стихійної торгівлі, де можливий несанкціонований продаж м’ясної продукції, посиливши за ними контроль. 
Валерій Декусар звернувся до жителів міста з проханням дбати про своє власне здоров’я та здоров’я своїх близьких і не купувати м’ясо та м’ясні вироби, що не пройшли відповідні лабораторні дослідження.

Перейти до вмісту