Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінрегіон першим впровадив Кодекс рівних можливостей, — Зубко

Мінрегіон першим впровадив Кодекс рівних можливостей, — Зубко

Мінрегіон – перше міністерство, яке запроваджує такий документ як Кодекс рівних можливостей на рівні норм, обов’язкових для дотримання. План практичного впровадження Кодексу  спрямовано на захист від дискримінації та неупереджене ставлення до всіх працівників.

Про це під час презентації Кодексу колективу міністерства заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Місія нашої команди: створення комфортного, якісного та безпечного життєвого простору для розвитку людини. Наші цінності – доступність, особистість, відкритість, інноваційнїсть, результативність та антикорупційні принципи. Ідеться про рівність можливостей: у працевлаштуванні, кар’єрному просуванні, підвищенні кваліфікації, профілактику дискримінації тощо», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, цінності і місія спрямовані не лише назовні, стосуються не лише того, що ми робимо для людей. Вони мають стосуватись нас самих, нашої команди, нашого колективу!

«Це означає, що наші цінності формують середовище, де всі працівники мають рівні можливості розкрити власний потенціал. Незалежно від того чоловік ти чи жінка, або з обмеженими можливостями, або іншого віросповідання чи національності. Окрема увага – гендерний паритет, який є частиною нашого Кодексу», — підкреслив Зубко.

За статистикою, в Україні із 24 млн працездатного населення, 16 млн – жінки. Через брак дитсадків вони змушені бути домогосподарками. За дослідженнями Глобального інституту McKinsey — дотримання рівності прав жінок і чоловіків на ринку праці додала би світовому ВВП 26%. А для економіки Великої Британії – це додаткові $240 млрд ВВП.

«Маємо запровадити якісну антидискримінаційну (в тому числі гендерно-правову) експертизу документів. Плануємо запровадити навчання та тренінги для співробітників міністерства. Важливий напрямок – впровадження принципів рівності у площині органів місцевого самоврядування. На часі – гендерна експертиза місцевого самоврядування», — зазначив урядовець.

Геннадій Зубко переконаний, що залучення гендерного потенціалу до регіонального розвитку та управління громадами – потужний поштовх до розвитку.  Крім того, це – важлива складова індексу розвитку людського потенціалу. «Переконаний, що жіноче лідерство – тренд нової української реальності», — підкреслив він.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту