Ви тут:
Суспільство Україна 

Лише “окупаційна адміністрація РФ”: відтепер не варто вживати терміни “ДНР” і “ЛНР”

Лише “окупаційна адміністрація РФ”: відтепер не варто вживати терміни “ДНР” і “ЛНР”

Секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони наполягає, що вживання термінів “ЛНР” і “ДНР” має бути припинено – згідно із законом, це має називатися “окупаційна адміністрація Російської Федерації”.

Як пише “УНІАН”,  Секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу намагатимуться оскаржити “суб’єкти”, які виконують вказівки з Росії.

“Ми не внесли Крим, тому що це йде всупереч, на нашу думку, статті 116-й Регламенту Верховної Ради України… Переконаний, що цей законодавчий акт, коли він набуде чинності як закон, після підписання президентом, будуть намагатися різні суб’єкти, які виконують вказівки з Російської Федерації, оскаржити”, – сказав Вінник. Так, зазначив він, в питанні цього закону “дбали за правову чистоту” і не допускали будь-яких формальних порушень, аби закон “не був скасований повністю або в якийсь частині”. “Саме тому ми залишили текст назви такий, яким він був внесений автором проекту – президентом України. Водночас, скрізь по тексту ми прирівняли статус Криму, окупованого Російською Федерацією, до статусу Донецької і Луганської областей, так само окупованих Російською Федерацією”, – пояснив Вінник.

Зокрема, зазначив він, ухваленим законом органи влади, які нині незаконно здійснюють владні повноваження на цих територіях, називаються “окупаційною адміністрацією”. “Фактично, навіть в публічних дискусіях ми маємо припинити вживати терміни так звані “ЛНР” і “ДНР”. Згідно із законом, це має називатися “окупаційна адміністрація Російської Федерації”, – сказав секретар комітету.

Фото: Іван Вінник (Косарев Олександр/УНІАН)

 

Перейти до вмісту