Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчужан закликають вживати лише перевірені питну воду та продукти харчування

Кременчужан закликають вживати лише перевірені питну воду та продукти харчування

На цьому, через ускладнення ситуації, що пов’язана зі збільшенням виникнення випадків захворювання на гепатит А в деяких регіонах, наголосила, під час щотижневої апаратної наради, представник Кременчуцької міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Надія Резнікова.

Вона зазначила, що гепатит А є інфекційною хворобою, а передаватися ця інфекція в тому числі  може внаслідок вживання питної води сумнівної якості. На сьогодні в місті є чимало альтернативних джерел водопостачання некомунальної форми власності, які у зв’язку з вимогами чинного законодавства, не підлягають перевіркам. Разом із тим Надія Резнікова наголосила, що лабораторні дослідження води роблять всі сертифіковані лабораторії Кременчука, тому перевірити її на якість можуть власники колодязів.  
За інформацією завідувача Кременчуцьким МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» Василя Товстого, навідміну від 2016-го, минулого року захворюваність на гепатит А зросла до 10 зареєстрованих випадків.
Враховуючи вищевказане, задля власної безпеки містяни мають дотримуватися правил особистої гігієни, вживати лише перевірену воду та продукти харчування. Про це повідомили у Кременчуцьій міській раді.
Перейти до вмісту