Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Головні події рибної галузі за тиждень: участь в реалізації пілотного проекту ФАО, набір до рибоохоронних патрулів, юстування наказу про затвердження квот та затримання порушників у регіонах

Головні події рибної галузі за тиждень: участь в реалізації пілотного проекту ФАО, набір до рибоохоронних патрулів, юстування наказу про затвердження квот та затримання порушників у регіонах

У період з 20 по 28 січня 2018 року у рибній галузі відбулись затримання порушників у Миколаївській, Житомирській, Полтавській, Київській, Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Запорізькій областях. За цей час Азовський рибоохоронний патруль виявив одне порушення правил рибальства. Триває конкурс до Миколаївського рибоохоронного патруля. Управління шукає ще 1 рибоохоронного патрульного, а також заступника начальника відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль», головного спеціаліста відділу іхтіології та регулювання рибальства та головного державного інспектора сектору оперативної роботи.

Міністерством юстиції України зареєстровано наказ Мінагрополітики №2 від 04.01.2018 «Про затвердження квот добування водних біоресурсів загальнодержавного значення у 2018 році». Документ передано на публікацію до «Офіційного вісника України». Після його оприлюднення у виданні наказ набере чинності.

Держрибагентство братиме участь у реалізації пілотного проекту ГКРС ФАО з контролю за здійсненням промислу калкана в Чорному морі. Про це йшлося на зустрічі причорноморських держав-членів ГКРС ФАО та держав, що співпрацюють 18-19 січня в м. Віго (Іспанія). Крім цього, під час зустрічей керівництва Мінагрополітики із керівниками аграрних відомств іноземних країн на Глобальному Форумі з продовольства і сільського господарства були обговорені питання поглиблення співпраці у рибній галузі. Захід проходив у Берліні з 18 по 21 січня.

В період з 15 по 21 січня 2018 р. Житомирський рибоохоронний патруль зафіксував 47 порушень з перевищення кількості гачків на одного рибалку. В одному випадку було виявлено 50 шт. маломірної плітки, у всіх інших – щуку в межах норми (до 3 кг), але з використанням «жерлиць» в 5-6 разів більше дозволеної норми. Загальна сума нарахованих штрафів склала 3 545 грн.

З 19 по 21 січня 2018 р. рибоохоронний патруль Київщини виявив 41 порушення на р. Тетерів. У порушників вилучено 4 сітки, накладено штрафів на суму близько 6,5 тис грн. Також було виявлено 2 сітки, в яких знаходилось 4 кг риба. Складено Акти вилучення безхазяйного майна. Вилучена риба здана до рибоприймального пункту.

20 січня 2018 р. Харківський рибоохоронний патруль затримав двох громадян, які незаконно виловили 185 кг риби. Вилучено 2 сітки. Своїми діями браконьєри завдали збитків рибному господарству на 25 823 грн.

21 січня 2018 р. Азовський рибоохоронний патруль зафіксував порушення зі збитками в 18 360 грн. Так, о 20:00 год. на р. Кальміус був виявлений чоловік, який здійснював лов риби сіткою «павук». Під час затримання вилучено 27 шт. молоді піленгасу.

22 січня 2018 р., під час рейдів на ринках м. Дніпро, Дніпропетровський рибоохоронний патруль зупинив незаконний збут 205 кг риби. Троє порушників без відповідних документів здійснювали продаж риби. За фактами порушень складено 3 адміністративні протоколи за ч.1 ст.88 КУпАП.

23 січня 2018 р. Полтавський рибоохоронний патруль спільно з працівниками водної поліції затримали чоловіка. У дві ліскові сітки, які розставив порушник потрапило 18 кг риби. Збитки, нанесені водним біоресурсам, складають 6 222 грн. Правопорушення сталось на території Кам’янського водосховища, Кременчуцького району.

24 січня 2018 р. Миколаївський рибоохоронний патруль спільно з працівниками прикордонної служби та Нацполіції зупинили незаконний вилов риби. Затриманий громадянин виявився відповідальним за лов у виробничому підрозділі одного з користувачів. Чоловік разом з іншою особою з мотофелюги за допомогою донного трала виловили 36,8 кг риби. Збитки становлять 24 542 грн. Інцидент стався на акваторії Дніпровсько-Бузького лиману.

25 січня 2018 р. в ході рибоохоронного рейду Запорізький рибоохоронний патруль виявив громадянина, який здійснював незаконний рибний промисел сіткою з човна. При цьому порушник виловив 47 екз. риби. Завдано збитків на суму 10 234 грн.

26 січня 2018 р. Львіврибоохороною було вилучено 2 безгосподарські сітки. 27 січня виявлено 4 порушення на зимувальних ямах. Того ж дня інспектори затримали 4 громадян, які перевищили дозволену кількість гачків на одного рибалку. Загальна кількість вилучених жерлиць становила 61 од. Складено протоколи за ч.3 ст.85 КУпАП. Також на р. Дністер затримано громадянина, який проводив незаконний вилов риби методом багріння. У порушника вилучено трійник з гачками №10. «Улов» рибалки склав 2 екз. риби підуст.

Перейти до вмісту