Ви тут:
Відео децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Дороги, школи та дитсадки – у новоствореній Лохвицькій ОТГ поділилися планами на рік (ВІДЕО)

Дороги, школи та дитсадки – у новоствореній Лохвицькій ОТГ поділилися планами на рік (ВІДЕО)

Лохвицька об’єднана територіальна громада, вибори до якої відбулися наприкінці жовтня, провела вже 5 сесій, на яких вирішували ключові для громади питання.

Голова Лохвицької ОТГ Віктор Радько розповів, що бюджет спланували на рівні 100 млн грн, разом із субвенціями від держави на освіту, медицину та розвиток інфраструктури. Але в нього не враховували поки що ренту від видобутку вуглеводнів, оскільки невідома до кінця формула розрахунку.

– З 1 січня у Лохвицькій об’єднаній громаді створено відділ світи. На балансі ОТГ – 4 школи – 3 ЗОШ І-ІІІ ступенів і одна – І-ІІ ступенів, а також 4 дошкільні навчальні заклади, – говорить Віктор Радько. – Також на обслуговування нашого комунального господарства передадуть 4 водяних свердловини і 10 житлових будинків, які до цього часу не оформлені у приватну власність.

Першочергові цілі громади – навести лад у соціальній сфері. Уже заклали гроші на будівництво 4 місцевих доріг, створення майданчика з твердим покриттям на території гімназії. А кошти на розвиток інфраструктури, які надасть держава, спрямують на ремонт Васильківської дев’ятирічної школи. У селі Гаївщина планують відремонтувати будинок культури.

Полтавське регіональне відділення Асоціації міст України

Перейти до вмісту