Ви тут:
Суспільство Україна 

Уряд схвалив законопроект про когенерацію

Уряд схвалив законопроект про когенерацію

Підвищення цін на енергоносії на світовому і внутрішньому ринках загострює проблеми енергетичної безпеки країни і потребує інноваційних кроків. Впровадження високоефективних когенераційних установок –  однин із шляхів підвищення ефективності використання палива і підвищення екологічної безпеки. Про це повідомив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи схвалення законопроекту «Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерацію) та використання скидного енергопотенціалу щодо розвитку високоефективної когенерації».

«Законопроект створює умови розвитку в Україні високоефективної когенерації, із дотриманням принципів та положень законодавства ЄС в частині надання стимулюючих тарифів. Прийняття закону дозволить зменшити споживання енергоресурсів за рахунок модернізації теплогенеруючих об’єктів на високоефективні комбіновані установки з виробництва електричної та теплової енергії», – зазначив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що законопроект спрямований на виконання Україною зобов’язань перед Енергетичним Співтовариством щодо імплементації європейського законодавства в області енергоефективності, зокрема розвитку високоефективної когенерації.

Урядовець повідомив, що із прийняттям у парламенті Закону, Україна на законодавчому рівні підтримає європейський тренд на розвиток високоефективної когенерації.

Довідково

Положення Директив 2004/8/ЄС та 2012/27/ЄС мають бути імплементовані до жовтня 2017 року згідно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та відповідно до плану заходів щодо виконання зобов’язань в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, затвердженого розпорядженням КМУ від 18.08.2017 № 768-р.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту