Ви тут:
Сільське господарство Суспільство Україна 

Уряд підтримав розроблену Мін’юстом постанову, яка ліквідує можливість подвійної реєстрації сільськогосподарських земель

Уряд підтримав розроблену Мін’юстом постанову, яка ліквідує можливість подвійної реєстрації сільськогосподарських земель

Уряд у ході сьогоднішнього засідання підтримав розроблену Мін’юстом постанову, яка ліквідує можливість подвійної реєстрації сільськогосподарських земель, чим часто користувалися рейдери, та поширює дію сервісу «СМС-МАЯК!» на власників та орендарів аграрних угідь. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, постанова «Деякі питання удосконалення механізмів захисту речових прав на земельні ділянки» забезпечує створення нових та удосконалення існуючих механізмів боротьби з «рейдерством», гарантує захист майнових прав та інтересів землевласників та землекористувачів та впорядковує дані Державного земельного кадастру.

«Завдяки прийнятому документу ми ліквідовуємо шпарини в законодавстві, якими користувалися рейдери для того, щоб захопити чуже майно чи збіжжя. Разом з комплексом інших напрацювань дана постанова забезпечить у майбутньому знищення рейдерства у сільськогосподарській сфері», – наголосив очільник Мін’юсту.

Він зазначив, що прийнятий Урядом документ забезпечує автоматичну перевірку наявності кадастрового номера земельної ділянки. Це унеможливлює подвійну реєстрацію землі та реєстрацію неіснуючих ділянок, гарантує виправлення помилок при внесенні інформації.

Окрім того, зауважив Міністр юстиції, прийняте рішення забезпечує розширення сервісу Мін’юсту «СМС-МАЯК!» не лише на власників земельних ділянок, а й на орендарів та тих громадян, які мають інші форми власності.

«Завдяки цьому власники або орендарі зможуть одразу отримувати інформацію про спроби провести реєстраційні дії з їхнім майном і, у разі, якщо ці дії проводяться без їхнього відома, швидко зреагувати на них», – зазначив Павло Петренко.

Перейти до вмісту