Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели професіографічну екскурсію на виробництво

У Полтаві провели професіографічну екскурсію на виробництво

Нещодавно, Полтавська міськрайонна філія Полтавського обласного центру зайнятості спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту провели професіографічну екскурсію для вихованців школи-інтернату № 1.

Вони здійснили поїздки на ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод» та до Полтавського політехнічного ліцею, метою яких була сформувати позитивне ставлення учнівської молоді до здобуття робітничих професій, повідомляють у міській раді.

Для ознайомлення з умовами навчання за професіями, що потрібні на ринку праці, учні інтернату відвідали політехнічний ліцей, що здійснює підготовку токарів, фрезерувальників, операторів станків з числовим програмним керуванням. Старший майстер Василь Калько розповів про умови вступу до училища, організацію процесу навчання, виробничу практику учнів, дозвілля, а також провів екскурсію по виробничим майстерням ліцею.

Наступною частиною заходу було відвідування підприємства ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод». Екскурсію провела провідний інженер-технолог Ірина Бублик, яка наголосила, що на підприємстві працюють висококваліфіковані інженери, технологи, конструктори заводу. На сьогоднішній день – це єдине в Україні машинобудівне підприємство, яке спеціалізується на виробництві складної гальмівної апаратури для спеціальної автотехніки. Діти відвідали різні цехи та дільниці заводу. Учні задавали багато питань щодо рівня заробітної плати на підприємстві, наявності гуртожитку, їдальні. Також учні відвідали музей заводу.

По закінченню екскурсії зі школярами провели профорієнтаційну бесіду щодо характеристики презентованих професії, в яких умовах відбувається процес праці, особливості професійної підготовки працівника.

Перейти до вмісту