Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві готуються до новорічних та різдвяних свят

У Полтаві готуються до новорічних та різдвяних свят

Сьогодні у міській раді відбулось засідання щодо проведення у Полтаві заходів до новорічних та різдвяних свят.

Нараду із керівниками профільних управлінь, відповідальних за організацію заходів та усіх причетних до їх проведення служб провела заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Тарашевська.

Міська влада, традиційно, готує чимало цікавих заходів для різних верств населення. Особливої уваги, як і зазвичай, буде приділено маленьким полтавцям, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з інвалідністю, малечі, яка на свята залишається у лікарні, дітям працівників бюджетних установ. Із подарунками завітають до інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, – зазначила Світлана Казимирівна.

Свята розпочинаються заходами, присвяченими Дню Святого Миколая. Так, 19 грудня у Палаці дозвілля «Листопад» відбудеться захід для маленьких полтавців – дітей пільгових категорій та обдарованих дітей – «Святий Миколай запалює зірки». Цьогоріч даний захід пройде вже вдесяте.

Цього ж дня, ввечері усіх полтавців запрошують на Театральну площу, аби разом запалити вогні головної ялинки міста. До речі, у КП «Міськсвітло» запевняють, що цьогоріч ялинка усіх приємно здивує:

Заплановано, що прикрашати її будемо в новому дизайні. Для цього використаємо нові іграшки та ілюмінацію. Сама ж конструкція лишиться незмінною. Це каркас в формі конуса та штучні гілки – ті ж, що і минулого свята, – доповів під час засідання начальник комунального підприємства «Міськсвітло» Вячеслав Василенко.

Тут же, на сцені біля театру імені М.Гоголя, 19 грудня, відбудеться концертно-розважальна програма, підготовлена міським Будинком культури.

Пройдуть відкриття ялинок і у районах міста, проведення яких забезпечують відповідні районні у місті Полтава ради.

Традиційно відбудуться у Полтаві і міські новорічні ранки для малечі. Заходи відбуватимуться 25, 26, 27, 28 грудня та 4 січня. У Палаці дозвілля «Листопад» на дітей чекатиме свято «Новорічні пригоди», у Будинку культури – космо-шоу «Міжгалактичний Новий рік» та ледащо-паті «Новорічне КороЛІНЬство», у Полтавському палаці дитячої та юнацької творчості – «Таємниця новорічних ліхтариків».

Подбала міська влада і про подарунки для малечі. Цьогоріч на новорічні солодощі з бюджету спрямовано близько 2 мільйонів гривень. Подарунки отримають усі діти, запрошені на свята (діти 1-4 класів та діти пільгових категорій 5-11 класів).

31 грудня о 23:00 розпочнеться Свято Новорічної ночі на Театральній площі. Біля головної ялинки полтавців привітають найкращі дорослі колективи міста, улюблені виконавці. У програмі передбачені ігри, конкурси та розваги. Світлана Тарашевська наголосила, що найголовніше під час даного заходу – це спокій та безпека громадян:

Новорічна ніч повинна пройти спокійно, аби не трапилось жодних прикрих випадків. Тому, патрульна поліція повинна посилити контроль під час заходу, аби містянам свято лишило лише приємні емоції.

Присутній на нараді тимчасово виконуючий обов’язки командира батальйону Управління патрульної поліції у Полтаві Андрій Салецький запевнив, що кількість патрульних буде збільшено: піші патрулі та автопатрулі для безпеки дорожнього руху.

Нажаль, не усі полтавці слідкують за тим, аби місця після їхнього відпочинку лишались чистими. Від так, управлінню житлово-комунального господарства надано доручення встановити додаткові смітники та сміттєві баки на час проведення свята на Театральній площі у новорічну ніч.

Уже 6 січня на Театральній площі на містян чекає театралізоване дійство «Різдвяне свято».

А завершиться цикл Новорічних заходів 13 січня під час відзначення свята Маланки також на головній площі міста. У програмі заходу – закриття ялинки, розважально ігрова програма та частування варениками.

Також, впродовж свят всі музейні заклади комунальної сфери управління культури запрошують полтавців та гостей міста на тематичні виставки, квести, майстер-класи та цікаві екскурсії.

 
Перейти до вмісту