Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві через ревнощі викрали студента

У Полтаві через ревнощі викрали студента

У рамках розслідування кримінальної справи про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 127 КК України повідомили трьох жителів Полтави

Зазначені особи підозрюються у викраденні 18-річного студента одного з вищих навчальних закладів міста. Організував його разом зі спільниками 37-річний місцевий мешканець через ревнощі, щоб примусити юнака припинити стосунки з дівчиною.

«Реалізовуючи свій умисел, 12 грудня цього року підозрювані із застосуванням насильства  заштовхнули студента в авто, забрали мобільний телефон, наділи на голову шапку, щоб закривала очі, позбавивши змоги прослідкувати маршрут, і відвезли за місто. У лісопосадці вивели з автомобіля та катували: наказали зняти одяг і взуття, наносили тілесні ушкодження, погрожували зброєю», – розповіла заступник начальника управління прокуратури Полтавської області Наталія Лець.

За її словами, наразі життю потерпілого нічого не загрожує. А от підозрюваним Октябрським районним судом Полтави обрані запобіжні заходи: двом – тримання під вартою, іншому – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Останнє рішення прокуратура оскаржуватиме в апеляційній інстанції.

Досудове розслідування триває.

Довідково: ч. 2 ст. 146 КК України – незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань;

ч. 2 ст. 127 КК України – катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, у тому числі отримати від нього або іншої особи відомості чи визнання, або з метою покарати його чи іншу особу за дії, скоєні ним або іншою особою чи у скоєнні яких він або інша особа підозрюється, а також з метою залякування чи дискримінації його або інших осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

 

Перейти до вмісту