Ви тут:
Полтавщина Пригоди Суспільство 

У Миргороді штрафують реалізаторів піротехніки

35-річний чоловік, у власній крамниці, розташованій в центральній частині міста реалізовував піротехніку без жодних дозвільних документів.

За місцем реалізації піротехнічних засобів поліцейські вилучили упаковку салютів та 72 петарди і склали адміністративний протокол за ч.1 ст.195-6 КУпАП (порушення порядку торгівлі піротехнічними засобами).

Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Заступник начальника Миргородського відділу поліції Сергій Овчаренко розповідає: «Під час реалізації піротехнічної продукції кожен приватний підприємець повинен мати ліцензію встановленого зразка та вручати покупцеві інструкцію з мірами безпеки. Крім того, сама продукція має бути сертифікована, мати штамп та маркування, в яких вказані умови і терміни використання»

Поліція Полтавщини нагадує

Недобросовісним продавцям піротехніки загрожує адміністративна відповідальність за частиною 1 статті 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) та за статтею 195-6 КУпАП (порушення порядку торгівлі піротехнічними засобами). За такі правопорушення законодавцем передбачено покарання у вигляді накладення штрафу відповідно: від 20-ти до 40-ка та від 35-ти до 60-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Шановні громадяни

Використання піротехнічних засобів може тягнути за собою низку негативних наслідків – від займання та виникнення пожежі до отримання травм як самими «підривачами», так і оточуючими. Якщо ви все ж вирішили розважити себе та гостей феєрверками чи іншими піротехнічними засобами, то їх слід придбати лише в спеціалізованих магазинах, при цьому перевіривши наявність ліцензій. Але ні в якому разі «з рук» на ринках та вулицях міста, щоб не зіпсувати свят ні собі ні рідним.

Перейти до вмісту