Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Те, що інші планують, ми вже втілюємо в життя, – Олександр Біленький

Те, що інші планують, ми вже втілюємо в життя, – Олександр Біленький

Ці слова стали основною тезою  звіту голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького про результати своєї роботи за 2017 рік перед виборцями Решетилівської громади, від якої він був обраний депутатом обласної ради сьомого скликання.

На початку зустрічі, яка відбулася 9 грудня в приміщенні Решетилівського районного Будинку культури, Олександр Біленький підкреслив, що все, чого вдалося досягти за звітний період, є результатом командної роботи та подякував усім, хто допомагав йому у реалізації передвиборчої програми.

Учасники зустрічі отримали буклети з матеріалами звіту Олександра Біленького та переглянули відеофільм про його добрі справи в Решетилівській громаді.

У своєму виступі Олександр Біленький поінформував щодо досягнень своєї команди, в числі яких назвав створення Фонду розвитку територій області у сумі 84 млн. грн., завдяки якому кожен депутат обласної ради має можливість спрямувати 1 млн. грн. на вирішення конкретних проблем громад, які представляє. Також – заснування та проведення першого в Україні та Східній Європі «Бюджету участі області» (на реалізацію народних ініціатив, які стали переможцями конкурсу, з обласного бюджету виділено 2 млн. грн., стільки ж коштів буде спрямовано й з місцевих бюджетів). Прогресував обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області – на реалізацію 52-х проектів-переможців щодо: впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об’єктах соціальної сфери, поліпшення соціальної інфраструктури населених пунктів, охорони навколишнього природного середовища, розвитку спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів з обласного бюджету виділено майже 18 млн. грн. У цьому конкурсі перемогли 6 проектів із Решетилівського району.

Значним досягненням, на думку Олександра Біленького, є отримання Решетилівкою статусу міста. Як відомо, 7 листопада 2017 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про віднесення селища міського типу Решетилівка Решетилівського району Полтавської області до категорії міст районного значення».

За словами Олександра Біленького, було вирішено ряд актуальних проблем Решетилівського району: проведено ремонт терапевтичного відділення районної лікарні, завершено будівництво спортивного комплексу Решетилівського професійного аграрного ліцею ім. І.Г. Боровенського, реконструйовано покриття стадіону «Колос», капітально відремонтовано покриття дороги по вулиці Олександра Загрудного та частину вул. Садкової.

Чималі особисті кошти – понад півтора мільйони гривень – були витрачені Олександром Біленьким у 2017 році на доброчинні справи. Зокрема, на проведення екскурсійних поїздок для учнів загальноосвітніх шкіл, покращення матеріальної бази шкіл, лікарень, будинків культури, придбання дитячих майданчиків, спортивного та сценічного інвентарю, фінансове забезпечення заходів із благоустрою населених пунктів, допомогу військовослужбовцям-учасникам АТО, громадянам – на лікування, придбання житла, впровадження інших соціально важливих проектів.

– Планів багато, – підкреслив Олександр Біленький, звертаючись до земляків. – Бо ще не все зроблено. Знайте, ваша довіра є для мене найкращим подарунком.

Із запланованого Олександр Біленький назвав залучення до району нових інвесторів, ремонт дороги «Решетилівка-Царичанка», створення Всеукраїнського центру вишивки та килимарства, придбання автомобілів для пожежної охорони та патрульної поліції, ремонт спортзалу в Потічковому НВК, будівництво теплогенераторної для Шевченківської загальноосвітньої школи імені В.О. Пащенка, будівництво у Решетилівці футбольного майданчика зі штучним покриттям та трибунами на 180 місць, встановлення спортмайданчиків для жителів Решетилівки, Колотіїв, Білоконів, Шкурпіїв та Лиману Першому.

Разом з тим, Олександр Біленький акцентував увагу на питаннях, які турбують громаду. Йшлося про неприпустиме, протиправне розорювання луків та пастівників, відмову учасникам АТО у виділенні земельних ділянок тоді, як такі надаються одному з агровиробників. Він повідомив, що вже звернувся з цього питання до Держгеокадастру з пропозицією провести інвентаризацію земель громади. Рішення міської ради щодо виділення землі у селі Потічки розгляне суд. Інше болюче питання – розширення меж Решетилівської об’єднаної територіальної громади. На переконання Олександра Біленького, чим більше громада, тим більші у неї можливості, зокрема фінансові, для розвитку, залучення інвестицій, створення нових робочих місць.

Прозвітувавши, Олександр Біленький відповів на запитання земляків, які стосувалися землекористування, ремонту доріг, прокладання тротуарів, відновлення радіомовлення, транспортного обслуговування населення та ін.

Олександр Біленький запросив учасників зустрічі до членства у громадській організації «Патріоти Решетилівщини», лідером якої він є, наголосивши, що це – неполітична організація, яка об’єднує всіх, хто переймається долею рідного краю.

Після зустрічі її учасники переглянули концертну програму провідного колективу Полтавської обласної філармонії, володаря Гран-прі Міжнародного фестивалю «Світ музики» (Італія), лауреата міжнародних і всеукраїнських конкурсів і фестивалів пісенно-танцювального ансамблю «Полтава».

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, підсумовуючи результати зустрічі, Олександр Біленький зазначив: «Відзвітувався перед земляками. Чесно і відверто. Очі в очі! Люди мали можливість озвучити будь-яке запитання! Це і є пряма демократія, це і є відкритий діалог! Але я не чарівник, тому виконую те, що обіцяв за рахунок великого бажання допомогти та тримати Слово! Дуже сподіваюся на підтримку і справедливу оцінку роботи. Щиро та з повагою до кожного, Олександр Біленький».

Перейти до вмісту