Ви тут:
Суспільство Україна 

Серед українських користувачів  Facebook шириться новий вірус: що робити, щоб вберегти свої гаджети

Серед українських користувачів  Facebook шириться новий вірус: що робити, щоб вберегти свої гаджети

Новий вірус у Facebook почав поширюватися серед українських користувачів соцмережі 15 грудня. Користувачі отримують повідомлення із вкладеним файлом з назвою video_9504.zip, пише 24 Канал.

У різних повідомленнях цифри в назві файлу можуть змінюватися, але принцип роботи вірусу у Facebook однаковий. Він поширюється через приватні повідомлення друзям, таким чином розширюючи мережу.

Джерело: 24 Канал “Так виглядає вірус”

Якщо відкрити цей файл, розпочинається завантаження програми. Далі з’являється значок, схожий на YouTube, і зловмисники отримують доступ до даних користувача. Потім хакери починають розсилати заражені файли від імені користувача.

Якщо вам прийшло подібне повідомлення, ні в якому разі не переходьте за посиланням, краще розпитайте в друзів, чи дісно вони вам присилали повідомлення, і дочекайтеся відповіді.

Якщо ж ви все-таки заразилися новим вірусом у Facebook, видаліть шкідливу програму з комп’ютера через “Панель керування” – “Програми” – “Видалення програм” та почистіть пристрій за допомогою антивірусу, пише 24 Канал. Далі змініть пароль на Facebook і встановіть двофакторну аутентифікацію (меню “Налаштування”, розділ “Безпека і авторизація”). Завдяки двофакторній аутентифікації хакери не зможуть потрапити на вашу сторінку без підтвердження за допомогою SMS.

Джерело: 24 Канал “Новий вірус у Facebook: як видалити”
Джерело: 24 Канал “Новий вірус у Facebook: як видалити”
Перейти до вмісту