Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Про життя громади Клепачівської ОТГ Хорольського району

Про життя громади Клепачівської ОТГ Хорольського району

Клепачівська сільська об’єднана територіальна громада – одна із перших, утворених на Полтавщині.. Вона налічує три сільські ради. Про те, як живе громада, читайте у матеріалі.

За чисельністю населення – це одна з найменших ОТГ в області – 2809 осіб. Однак це не заважає працювати на благо громади, говорить голова Клепачівської сільської об’єднаної територіальної громади Микола Новоселецький:

«Ми виконали капітальний ремонт внутрішніх приміщень Вергунівської ЗОШ І – ІІ ступенів, ремонт покрівлі та утеплення фасаду Шишацької ЗОШ І – ІІІ ступенів, так само у сільській раді. Дехто вдаряється в дороги, ставе забори. А я ж вирішив укласти кошти в освіту та медицину. Потім братися за інші проблеми. Я раджуся з людьми, завжди прислухаюся до колег».

Шишацька школа збудована давно, ще за царських часів. На території є 4 корпуси. До речі, усіма ними користуються. За словами директорки школи Вікторії Артеменко, зараз нараховують 97 дітей. І ця кількість найменша за весь час:

«Дітки навчаються, займаються в корпусах. Як і в кожній, у нашій школі є чимало проблем. Однак вони всі вирішуються поетапно. Допомагає нам Микола Миколайович. Нещодавно стався прорив у трубах. Ми довго не могли зрозуміти, де ж поломка. А згодом сільський голова все владнав. І тепер знову тепло після заміни труб».

У Вергунівській ЗОШ І – ІІ ступенів 91 дитина. Як на неповнокомплектну школу, це досить велика кількість учнів. Там також відремонтовані класи, замінені вікна та двері. У приміщенні затишно й тепло.

«Я з 1971 року в цій школі. Вона мені здавна рідна, – говорить директорка Світлана Сторчак. – Працюємо і робимо все для розвитку дитини. У нас часто відбуваються різні конкурси, є чимало гуртків. Найпопулярніший – танцювальний. Ми далеко від Хоролу, тому зробили все на місці».

У Клепачівській ОТГ їздять автобуси, розвинена агропромисловість (виробництво зерна), діє ферма, працюють школи, дитсадки, ФАПи, підключений інтернет. Люди мають роботу.

Поїздку для журналістів організували у рамках проекту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України.

Перейти до вмісту