Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники нагадали соціальним працівникам правила пожежної безпеки у побуті

Полтавські рятувальники нагадали соціальним працівникам правила пожежної безпеки у побуті

Сьогодні фахівці 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели для працівників управління праці та соціального захисту населення Подільської районної у Полтаві ради та працівників територіального центру з надання соціальних послуг лекцію з питань пожежної безпеки. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Діяльність працівників соціального захисту населення тісно пов’язана з людьми похилого віку, самотніми та іншими громадянами, тому актуальною темою залишається вимоги пожежної безпеки у побуті, щоб вони передали життєво важливу інформацію до людей, які потребують соціальної допомоги.

Під час заняття фахівці Служби порятунку «101» нагадали присутнім правила безпечної поведінки у зимовий період, роз’яснили вимоги пожежної безпеки в побуті під час  опалювального періоду, також навчали алгоритму дій у разі виникнення пожежі. Крім того, рятувальники наголошували, що необхідно уважно слідкувати за навантаженням електромережі, адже у прохолодну пору року, коротке замикання все частіше стає причиною пожежі.

Наостанок лекції, співробітники ДСНС нагадали правила використання первинних засобів пожежогасіння, зокрема і вогнегасників, розповіли про їх типи та призначення.

Варто додати, що з метою донесення до населення важливих правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності рятувальники тісно співпрацюють з місцевими ЗМІ щодо інформування населення діям у випаду виникнення пожежі. Також, фахівцями Служби забезпечено постійне транслювання текстів роз’яснень, застережень, звернень через радіовузли об’єктів з масовим перебуванням людей, зокрема залізничних вокзалів та автовокзалів стосовно дотримання правил безпечної поведінки у побуті та попередження виникнення пожеж.

Перейти до вмісту