Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська ЗОШ №5 працює у Всеукраїнській програмі “Демократична школа”

Полтавська ЗОШ №5 працює у Всеукраїнській програмі “Демократична школа”

Рік роботи Комунального закладу “Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5” у Всеукраїнській програмі “Демократична школа” завершився.

Участь у ній стала хорошою платформою для змін у розбудові демократичного середовища школи. Це в першу чергу стосується початкової ланки. Питання з освіти для демократичного громадянства і прав людини знайшли своє відображення в темах навчальних предметів молодших класів, а також у роботі громадянсько-патріотичного гуртка “З Україною в серці” (керівник Хвостенко О.В.), повідомляють в Управлінні освіти.

Тематика занять розроблена згідно тем навчально-методичного посібника Ради Європи “Зростаємо у демократії” (автори В.Вайдінгер, Р.Голлоб), наприклад, “Ідентичність: я у своїй громаді”, “Права та закон: основи життя разом”, “Відповідальність: я-за екологію, моя школа також”, “Рівноправність: меншини та більшість” тощо. Кожне заняття з вихованцями гуртка побудоване через активне навчання, власний досвід, застосування інтерактивних методів, розвиток критичного мислення та відповідальної участі молодших школярів, колегіальні форми навчання.

Упровадження такого гуртка в роботу початкової школи є початком зміни свідомості та поведінки учнів, кроком до розвитку громадянської відповідальності та національно-патріотичної свідомості молодших школярів, до відповідального самоуправління в середній та старшій школі, а в подальшому-до формування відповідальних громадян країни.

Перейти до вмісту