Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Начальник Управління Патрульної Поліції у Полтавській області став переможцем конкурсу “Молодь року – 2017”

Начальник Управління Патрульної Поліції у Полтавській області став переможцем конкурсу “Молодь року – 2017”

Одним із переможців став очільник патрульних. Віталій Мельничук здобув перемогу у номінації «Приклад Відваги».

«Це не лише моя перемога. Це перемога кожного патрульного, який вдень і вночі, у спеку та холод, ризикуючи своїм життям, охороняє спокій мешканців нашого міста» ‒ сказав майор поліції, отримавши почесну нагороду.

Нагадаємо, 14 липня 2017 року, близько 20-ї години, начальнику Управління патрульної поліції Полтави Віталію Мельничуку зателефонували із чергової частини та доповіли про резонансну ситуацію, по вулиці Європейській чоловік зачинився у автомобілі «ВАЗ-2109» та погрожував патрульним поліцейським застосуванням гранати.

Не гаючи часу, Віталій Мельничук прибув на місце події та взяв під свій контроль ситуацію, що склалась. Так, водій, зачинившись в авто тримав у руках гранату Ф-1 з вийнятим штопорним кільцем, а на панелі автомобіля знаходились ще два предмети, схожі на боєприпаси, вимагав дати йому змогу безперешкодно зникнути з місця пригоди. З метою запобігання поранень перехожих на пожвавленій центральній вулиці міста, керівник патрульних наказав підлеглим перекрити рух вулиці та евакуювати людей.

Ризикуючи власним життям Віталій Мельничук вів переговори із 51-річним порушником та переконував його припинити правопорушення та здатись. Але чоловік вів себе зухвало та неадекватно. Врешті-решт, Віталій Валентинович переконав зловмисника виїхати за межі міста для подальших перемовин. Водія супроводжувало декілька екіпажів у голові з очільником патрульних.

На трасі Київ-Харків водій різко з’їхав на територію АЗС та зупинився біля цистерни з газом, став вимагати заправити його, погрожував підірвати АЗС. Передбачаючи всі наслідки події Мельничук Віталій, дав наказ закрити рух по шосе, самостійно евакуював працівників АЗС та вів перемовини із зловмисником та вмовив його виїхати у безлюдне місце.

Однак, близько 22:30, поблизу села Писарівка Новосанжарського району, після невдалої спроби втечі, чоловік залишив автомобіль, кинув гранату в бік правоохоронців. На щастя від вибуху ніхто не постраждав. В результаті зловмисник здався.

Начальник Управління патрульної поліції, неодноразово, маючи всі підстави для застосування зброї, під загрозою власного життя, своїми професійними діями, твердим характером та мужністю зумів запобігти жертв серед громадян та зберіг життя злочинцю.

Управління патрульної поліції в Полтавській області висловлює вдячність організаторам дійства – Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради та особисто меру Полтави Мамаю Олександру Федоровичу.

Отриманий сертифікат на суму 2 500 гривень буде передано пацієнтам онкогематологічного відділення Полтавської дитячої МКЛ.

Перейти до вмісту