Ви тут:
Головне децентралізація Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині відкрили ще одну пожежну охорону

15 грудня  на території Мартинівської сільської ради Гадяцького району відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної охорони.

Участь у відкритті взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Бондаренко, голова районної ради Володимир Нікітенко, перший заступник начальника головного управління ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко, голова Асоціації місцевої та добровільної пожежної охорони Сергій Фірсов, начальник районного сектору державної служби надзвичайних ситуацій України в Полтавській області Василь Губський, голова Мартинівської сільської ради Василь Нонка, громадськість.

Відкритий підрозділ місцевої пожежної охорони вже другий у Гадяцькому районі. Головна перевага створення місцевої пожежної команди полягає в тому, щоб пришвидшити реагування сил Служби порятунку на пожежі та інші можливі надзвичайні ситуації на закріпленій території. Рятувальники не будуть витрачати дорогоцінні хвилини, за які можна врятувати людські життя і майно.

Під час урочистостей перший заступник начальника головного управління ДСНС України у Полтавській області вручив рятувальникам місцевої пожежної команди ключі від пожежного автомобіля.

“Відтепер у разі виникнення надзвичайної ситуації жителям Мартинівки та прилеглих сіл не доведеться чекати прибуття пожежного автомобіля з міста, що з різних обставин може затриматись у дорозі, а не витрачаючи дорогоцінних хвилин викликати місцевих вогнеборців”, – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Бондаренко.

Згідно з інформацією Гадяцької РДА, рятувальники Мартинівської МПО гарантуватимуть безпеку жителям Вельбівської, Бобрицької та Мартинівської громад.

 

Перейти до вмісту