Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На комісії облради депутати обговорили питання ЖКГ

На комісії облради депутати обговорили питання ЖКГ

14 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

У засіданні, яке вів голова комісії Ігор Сірик, взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Андрій Пісоцький, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, депутати обласної ради: Валерій Чечель, Наталія Макаруша, Микола Первак, Валерій Калюжний, заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Черкас, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, журналісти.

У порядку контролю, депутати заслухали та взяли до відома інформацію  начальника Управління інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації Юрія Кривошеєва «Про хід виконання обласної Програми розвитку дорожнього господарства Полтавської області на 2016-2018 роки». Як зазначив доповідач, з початку наступного року автомобільні дороги місцевого значення будуть передані зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України на баланс Департаменту будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації. Він наголосив, що передача частини доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади проходить у рамках децентралізації управління дорожнім господарством.

У контексті питання щодо внесення змін до Програми розвитку та підтримки ПОКП «Аеропорт-Полтава» на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням тринадцятої сесії обласної ради сьомого скликання від 31 січня 2017 року № 353, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький зауважив, що основна мета внесених змін полягає у  можливості отримання ПОКП «Аеропорт-Полтава» статусу міжнародного для здійснення внутрішніх та міжнародних регулярних авіарейсів. За словами Андрія Пісоцького, для цього необхідно  виконати роботи з реконструкції існуючого аеровокзалу під міжнародний пункт пропуску, аеродрому, його огорожі по периметру згідно з вимогами авіаційної безпеки, сплатити заробітну плату працівникам підприємства та придбати необхідну спецтехніку. На сьогодні першочерговим завданням є виготовлення проектної документації на початок відповідних робіт. Даний проект рішення комісія погодила.

Депутати розглянули та підтримали проекти рішень другого пленарного засідання вісімнадцятої сесії обласної ради: «Про затвердження Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Полтавській області», «Про внесення змін до обласної Програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки», «Про затвердження Обласної програми забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки», «Про передачу з комунальної власності територіальної громади  міста Миргород у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області на баланс, у господарське відання, як внесок до розміру статутного капіталу ОКВПВКГ «Миргородводоканал» об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства».

Проекти рішень «Про передачу реконструйованої каналізаційної мережі Новосанжарського дитячого будинку-інтернату з підключенням до селищної каналізації по вул. Пролетарська, 33 в смт. Нові Санжари в межах спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області з балансу Новосанжарського дитячого будинку-інтернату на баланс, у господарське відання, як внесок до розміру статутного капіталу КП ПОР «Полтававодоканал» та «Про передачу зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення житлового будинку по вул. Стрітенській, 22 в м. Полтаві із власності ТОВ «СМНК-69» у спільну власній територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області на баланс, у господарське відання, як внесок до розміру статутного капіталу КП ПОР «Полтававодоканал» депутати рекомендували доопрацювати.

Комісія розглянула та схвалила пропозицію  обласного фонду підтримки індивідуального  житлового будівництва на селі про внесення змін до цільової регіональної програми «Власний дім» на 2017-2021 роки та виділення коштів з обласного бюджету на фінансування даної програми у 2018 році.

У ході засідання депутати також заслухали інформацію управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації  про хід виконання регіональної Програми заходів з організації рятування людей на водних об’єктах Полтавської області на 2016-2020 роки, розглянули звернення Харківського управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України, питання щодо невиконання об’єму робіт в повному обсязі ПАТ «Полтавський домобудівельний комбінат» під час будівництва житлових будинків № 33, 35 по вул. Геннадія Біліченка в с. Щербані Полтавського району та  інші.

Перейти до вмісту