Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчук приєднався до проекту «Відкрите місто»

Кременчук приєднався до проекту «Відкрите місто»

Про це повідомив сьогодні на щотижневій апаратні нараді директор КП  «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест» Андрій Мельник.

Проект “Відкрите місто” спрямований на посилення участі громадян у розвитку місцевої громади». Він впроваджує інноваційні механізми участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагоджує результативну співпрацю громадян і органів місцевої влади, допомагає громадянам самоорганізуватися навколо вирішення важливих проблем громад. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Головним інструментом проекту є платформа www.opencity.in.ua. За її допомогою будь-який мешканець з міст-учасників може ініціювати вирішення важливої для його міста проблеми, звернувшись до відповідального за прийняття рішення посадовця (органу влади).
За допомогою веб-сайту «Відкрите місто» кожен кременчужанин зможе описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронний запит. Також вона передбачає можливість перевірити, в якому статусі знаходиться запит громадянина: прийнятий до розгляду, вирішений чи не вирішений.
Підтримка ініціативи «Відкрите місто – Кременчук», що  реалізується  Кременчуцькою міською радою спільно з ГО «Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку», здійснюється за фінансової підтримки Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), що впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади. Програма «Відкрите місто» реалізується Фондом Східна Європа за рахунок коштів, наданих Фондом Ч.С. Мотта (США).
Андрій Мельник зазначив, що в Україні вже 55 міст приєдналися до платформи. Кременчук  зробив це у жовтні поточного року завдяки підтримці проекту ПРОМІС. Про те, навіть за цей незначний час від кременчужан надійшло 17 звернень, які знаходяться на опрацюванні у відповідних структурних підрозділах виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.
Віталій Малецький зазначив, що даний проект дозволить вести владі більш відкритий діалог з громадою. Він значно розширить можливості  структурних підрозділів виконавчого комітету, адже завдяки платформі вони відразу бачитимуть проблеми та зможуть  оперативно реагувати на них. Керівник міста наголосив, що необхідно широко інформувати про це жителів Кременчука, щоб вони користувалися комунікаційною платформою «Відкрите місто» і повідомляли органам місцевого самоврядування про виявлені проблеми.
Перейти до вмісту