Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дев’ятеро полтавців отримали статус учасника-добровольця АТО

Дев’ятеро полтавців отримали статус учасника-добровольця АТО

Цього тижня на засіданні сесії обласної ради затверджено Положення про комісію з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції.

Крім того, внесено зміни до обласної Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки, яка включає основні напрямки соціальної підтримки учасників-добровольців антитерористичної операції, статус яким встановлено Комісією з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції. Особам, які мають статус учасника-добровольця антитерористичної операції, зокрема передбачено:

· санаторно-курортне оздоровлення (один раз на два роки);

· виплата одноразової матеріальної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень (одноразово при встановленні статусу);

· надання пільг із проїзду шляхом виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських і міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 кілометрів);

· виплата щомісячної соціальної стипендії студентам вищих навчальних закладів (добровольцям та їхнім дітям до 23 років), які навчаються за денною формою за державним замовленням;

· лікування та реабілітація у госпіталях для інвалідів війни Полтавської області.

Станом на 21 грудня Комісією з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції обласної державної адміністрації 9 особам встановлено статус учасника-добровольця антитерористичної операції. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Відповідно до обласної Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки, вказаним особам надали матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень. Одну особу забезпечено санаторно-курортним оздоровленням (лікуванням).

Крім того, при встановленні відповідного статусу направлено звернення головам райдержадміністрацій щодо можливості надання на місцевому рівні 75-відсоткової пільгової знижки з оплати за житлово-комунальні послуги в межах встановлених соціальних норм.

Зазначені питання залишаються пріоритетними і в подальшому.

Перейти до вмісту