Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати Полтавської міськради розглянули проект бюджету на 2018 рік

Депутати Полтавської міськради розглянули проект бюджету на 2018 рік

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, яку провів її голова Григорій Сахно. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

На порядку денному — попередній розгляд проектів рішень тринадцятої сесії міської ради сьомого скликання.

Зокрема, під час засідання депутати розглянули питання, що стосується внесення змін до показників міського бюджету на 2017 рік та проект міського бюджету на 2018 рік.

Так, проект рішення “Про внесення змін до показників міського бюджету на 2017 рік” передбачає збільшення коштів міського бюджету за рахунок субвенцій. Зокрема, 128 тисяч гривень — субвенція з обласного бюджету на відшкодування вартості путівок на оздоровлення; 299 тисяч гривень — субвенція з районних бюджетів на пологовий будинок; 35 тисяч гривень — субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів на лікування окремих видів захворювань. Запропоновано, зокрема, збільшити кошти міського бюджету на 105 мільйонів гривень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних та на 16 мільйонів гривень – на надання пільг та житлових субсидій на придбання палива.

Додаткових коштів головним розпорядникам коштів, рішення не передбачає.

Найголовніше питання — проект бюджету на 2018 рік. Депутати розглянули видатки на 2018 рік по кожній з галузей, зокрема, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства та інших.

Начальник бюджетно-фінансового управління міськвиконкому Тетяна Чумак зауважила, що при плануванні міського бюджету на 2018 рік за основу було взято основні показники економічного та соціального розвитку України на 2018-2020 роки.

– Було враховано індекс споживчих цін, розмір мінімальної заробітної плати, розмір прожиткового мінімуму. Для розрахунку потреб у коштах на оплату комунальних послуг та енергоносіїв було враховано коефіцієнт зростання тарифів в середньому 1,1 відсотку. При складанні проекту міського бюджету було враховано першочергову потребу в нарахуванні коштів та виплату наступних статей видатків:заробітна плата, енергоносії, медикаменти та харчування, – розповіла Тетяна Чумак.

Дохідна частина міського бюджету на 2018 рік розроблена на основі нового чинного податкового та бюджетного законодавства. Загальний обсяг дохідної частини міського бюджету на 2018 рік складає 3 мільярди 254 мільйони 641 тисячу гривень, що на 161 мільйон гривень більше, від очікуваних надходжень 2017 року.

Загальний обсяг видаткової частини міського бюджету визначено в розмірі 3 мільярди 255 мільйонів гривень.

Також, під час засідання комісії розглянули питання, що стосуються комунальної власності міста: про прийняття об’єктів до комунальної власності та списання.

Серед проектів, розглядуваних під час засідання, — проекти рішень, що стосуються затвердження міських програм на наступний 2018 рік. Депутати зауважили: кожен з цих проектів необхідно розглянути та уважно вивчити, адже саме їх реалізація забезпечує життєдіяльність міста загалом.

Так, під час бюджетної комісії розглянули проекти Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Полтави на 2018 рік, Програми економічного та соціального розвитку м. Полтави на 2018 рік, Комплексної програми соцзахисту окремих категорій громадян, які мають право на пільги. Підтримка незахищених верств населення є одним із важливих напрямів діяльності міської влади, тож серед розглянутих проектів рішень, – Про затвердження Програми соціального забезпечення та захисту населення м. Полтава “Турбота” на 2018 рік.

Нагадаємо, наступна сесія Полтавської міської ради сьомого скликання відбудеться 22 грудня о 10:00. 

Перейти до вмісту