Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Більше 7 тисяч кілометрів місцевих доріг перейде на баланс облдержадміністрації (ВІДЕО)

Більше 7 тисяч кілометрів місцевих доріг перейде на баланс облдержадміністрації (ВІДЕО)

З 1 січня 2018 року в Україні стартує децентралізація доріг. Дороги районного та обласного значення змінять балансоутримувача. Замість Служби автомобільних доріг утримувати та ремонтувати їх буде Департамент будівництва, містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації.

На Полтавщині триває децентралізація. Змінюється й підпорядкування доріг області. За розпорядженням Кабінету Міністрів місцеві автошляхи область має взяти на баланс. Реформа запрацює з 1 січня 2018 року.

– Зараз на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області на балансі перебуває майже 9 тисяч доріг державного та місцевого значення. Вже за 10 днів залишиться близько 1 700 кілометрів. Це будуть дороги міжнародного, національного, регіонального та територіального значення, – коментує начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.

Фахівці Полтавської ОДА готують необхідну документацію. Для врахування всіх аспектів процедури створили спеціальну комісію. На даний час завершується робота щодо перевірки актів прийому-передачі доріг. Напередодні була проведена інвентаризація доріг.

– Видано розпорядження голови облдержадміністрації , в якому дається згода на прийняття доріг місцевого значення на баланс ОДА. В цьому документі балансоутримувачем доріг визначається Депертамент будівництва, містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації. Всього на нашому балансі з 2018 року перебуватиме 7 188 кілометрів автошляхів, – розповідає директор профільного Департаменту Тимофій Голбан.

Фінансування місцевих доріг буде здійснюватися за рахунок надходжень з Дорожнього фонду, який запрацює з 1 січня 2018 року. Департаментом будівництва, містобудування та архітектури вже оголошений тендер на визначення підрядної компанії, яка буде здійснювати ремонти та проводити експлуатаційне утримання місцевих доріг.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області

Перейти до вмісту