Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ансамбль «Скрипки Кременчука» стане комунальним

Ансамбль «Скрипки Кременчука» стане комунальним

Таке рішення ухвалили депутати Кременчуцької міської ради на пленарному засіданні сесії. Із 1 січня ансамбль фінансуватиметься за рахунок коштів міського бюджету. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Народний ансамбль скрипалів «Скрипки Кременчука», лауреат національних і міжнародних фестивалів-конкурсів класичної музики, вже 20 років дарує естетичну насолоду своїм високим професійним мистецтвом.
Колектив був створений у 1998 році у міському Палаці культури на громадських засадах. У 1999 році на престижному міжнародному конкурсі в Італії «Світ музики» в номінації «Класична музика» ансамбль «Скрипки Кременчука» здобув Гран-прі, у 2002 році став лауреатом міжнародного фестивалю-конкурсу класичної музики у Франції. Визнанням високої професійної майстерності були запрошення і неодноразові гастрольні поїздки: Україна, Франція, Італія. За популяризацію національної та зарубіжної класичної музики у 2002 році ансамблю «Скрипки Кременчука» присвоєне почесне звання «Самодіяльний Народний колектив».
Перейти до вмісту