Ви тут:
Культура Суспільство 

Ахтем Сеїтаблаєв отримав головний приз кінофестивалю “Молодість” за фільм “Кіборги”

Режисер Ахтем Сеїтаблаєв отримав головну нагороду київського кінофестивалю “Молодість” за військову драму “Кіборги”. “Скіфського оленя” режисерові вручили за підсумками Днів українського кіно, які відбулися у карпатському містечку Верховина, повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Переможця виїзної події обирали шляхом глядацького голосування. Середня оцінка “Кіборгів”, на думку верховинців, склала 4,95 бала.

“Я впевнений в тому, що ми є свідками відродження українського кіно. Дякую глядачам за таку високу оцінку, дякую за те, що українці цікавляться вітчизняним кіно. Я в цьому переконаний, тому що зараз багато і сам подорожую з фільмом “Кіборги”. Щойно повернувся з міста Херсона. Там було 1 600 глядачів у залі. Це був не кінотеатр, але місцева влада зробила все, щоб люди з районів змогли приїхати”, – сказав під час нагородження Сеїтаблаєв.

Зазначимо, станом на 26 грудня “Кіборгів” переглянуло загалом майже 264 тис. глядачів. Касові збори перевищили відмітку 19 млн 348 тис. грн. При цьому у перший прокатний вікенд стрічка зібрала 8,1 млн грн, чим перевищила збори усіх фільмів, які паралельно вийшли на українські екрани.

 Дні українського кіно у Верховині відбулися з 19 до 22 грудня. Протягом цих чотирьох днів мешканцям містечка, де навіть немає кінотеатру, показали 7 нових українських кінострічок. Крім “Кіборгів”, верховинці переглянули також драму “Чужа молитва”, кримінальний трилер “Межа”, фентезі “Сторожова застава”, комедію “DZIDZIO Контрабас”, комедію “Припутні” та історичний бойовик “Червоний”. Загалом ці кінопокази відвідало близько 3 000 глядачів, кожен сеанс був аншлаговим. Крім того, на численні прохання місцевих жителів було ухвалено рішення організувати додаткові покази фільму “Кіборги”. Майже всі стрічки особисто представляли режисери та актори фільмів.

 

Джерело: 112.ua

 
Перейти до вмісту